Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
7. 2. 2016,
10.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Pen superveleslalom Boštjan Kline

Nedelja, 7. 2. 2016, 10.43

8 let

Čaka, da izpadejo vsi mlečni zobje

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Čeprav je zadovoljen z rezultati slovenskih smučarjev v Jeongsejongu, pa trener Peter Pen od Boštjana Klineta in druščine v prihodnje pričakuje še precej več.

Enajsto mesto Boštjana Klineta tako v smuku kot tudi superveleslalomu ter 18. oziroma 29. mesto Klemna Kosija in Martina Čatra v superveleslalomu so ob uspešnem spoznavanju terenov, ki bodo leta 2018 gostili boje za olimpijska odličja, dovolj, da je lahko glavni trener slovenske ekipe za hitri disciplini Peter Pen zadovoljno zapuščal južnokorejsko smučarsko središče Jeongseong.

"Nasvidenje leta 2018," si je ob tem dejal mariborski trener, ki pa ima v prihodnjih 24 mesecih zapisanih še toliko etapnih ciljev, da o zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu in posledično Jeongseongu, s katerim se je v tem tednu dodobra spoznal, ne razmišlja prav podrobno.

Ko bo Kline grizel s pravimi zobmi …

Južnokorejska avantura je sicer Boštjana Klineta dokončno potisnila v vlogo nespornega prvega moža ekipe. Dve enajsti mesti sta po trenerjevi oceni kakovostni, a vseeno opozarja na nihanja med vrhunskimi odseki in deli smučanj z napakami. Dovolj pove podatek, da je bil mladi Mariborčan na zadnjih dveh odsekih nedeljskega superveleslaloma celo najhitrejši med vsemi. "Počakati moramo, da bodo fantom izpadli vsi mlečni zobje, tako da bodo začeli gristi s pravimi," se je slikovito izrazil Pen.

"V smuku je bil Boštjan zelo hiter in konkurenčen. Vožnja je bila primerljiva s tisto v Garmisch-Partenkirchnu. Na žalost so usodo rezultatov krojile vremenske razmere, predvsem sonce in veter, poleg tega pa si je privoščil še napako, ki ga je stala boljše uvrstitve. Superveleslalom? Znova je potrdil kakovost. Malo sem bil jezen le zaradi napake v zgornjem delu. Je pa dobro 'finiširal'. S temi rezultati mora biti zadovoljen," ocenjuje izkušeni trener, ki je večji del svoje kariere deloval na Hrvaškem.

Korak za korakom

"V smuku bi lahko več dosegel predvsem Andrej Šporn, a je po dobrem začetku izgubil kompas in smučal preveč grobo. Tudi v superveleslalomu ni sestavil celotne vožnje. Za Martina Čatra je bil to prvi smuk v sezoni, poleg tega pa je dan pred tem padel. No, v superveleslalomu je zadovoljil, čeprav ve, da je lahko še boljši. Vesel pa sem, da se je trud celotnega tedna poplačal pri Kosiju. Dolgo mu ni in ni steklo," razmišlja glavni trener ekipe, v katero naj bi se postopoma vrnil tudi Rok Perko.

"Gremo korak za korakom. Dobro smučamo tam, kjer je najtežje. To je dokaz, da smo iz pravega testa. Iz tedna v teden se vse bolj pozna tudi naše poletno delo. Povečuje se tudi zaupanje v fante in naše delo ter obratno. Nekaj smo se naučili, nekaj smo naredili. Fantje vedo, kje je njihov domet. Motivacija ni težava. Težava sta denar in čas," je pred vrnitvijo v domovino dodal Pen, ki že drugo leto vodi ekipo za hitri disciplini in počasi, a zanesljivo žanje sadove dolgoročnega dela.

Ne spreglejte