Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
31. 12. 2019,
19.23

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,90

3

Natisni članek

Cene Prevc Domen Prevc Peter Prevc Peter Prevc

Torek, 31. 12. 2019, 19.23

4 leta, 3 mesece

V Innsbrucku namesto TIlna Bartola Cene Prevc

Bratje Prevc bodo združili moči

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,90

3

Peter Prevc Domen Prevc Cene Prevc | Bratje Prevc bodo nastopili v Innsbrucku, Petru in Domnu se je pridružil še Cene. | Foto Grega Valančič/Sportida

Bratje Prevc bodo nastopili v Innsbrucku, Petru in Domnu se je pridružil še Cene.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Prvi mož stroke v slovenski skakalni reprezentanci Gorazd Bertoncelj bo po nemškem delu novoletne turneje naredil spremembo. Namesto Tilna Bartola bo na avstrijskih prizoriščih v Innsbrucku in Bischofshofnu skakal Cene Prevc.

Leta 2016 so se bratje Prevc zapisali v zgodovino novoletne turneje. Prav vsi so se zavihteli med dobitnike točk. V Oberstdorfu je bil takrat presenetljivo najvišje uvrščeni na osmem mestu Cene, Peter je bil deseti, Domen pa 26.

A v Nemčiji niso bili prvič hkrati uvrščeni med trideset najboljših. Nekaj dni pred tem so bili že v švicarskem Engelbergu, kjer je bil z drugim mestom najboljši najmlajši Domen.

Peter Prevc
Sportal Odličen nastop Petra Prevca, ki je najavil velike stvari

Zdaj bodo bratje spet nastopili skupaj v Innsbrucku, kjer se bo Petru in Domnu pridružil Cene. Mesto v reprezentanci na novoletni turneji je dobil zaradi slabših predstav Tilna Bartola, ki se mu ni uspelo uvrstiti na tekmo v Garmisch-Partenkirchnu, kjer je bil predlani izvrsten peti.

Zaradi slabše forme bo odpotoval v Slovenijo na trening, od koder bo na turnejo pripotoval Cene. Znamenita skakalnica Bergisel mu v karieri še ni prinesla zadoščenja, čeprav je imel leta 2017 deseti dosežek kvalifikacij. Tekmo z eno serijo je končal na 40. mestu, medtem ko je moral Domen takrat predati rumeno majico vodilnega v svetovnem seštevku Norvežanu Danielu Andreju Tandeju.

Glavni trener Gorazd Bertoncelj je že pred odhodom na turnejo poudarjal, da se bodo za šesto mesto v ekipi potegovali Anže Semenič, Bartol in Cene. Skoki na treningu in celinskem pokalu so bili tisti, ki so mu odprli vrata svetovnega pokala, v katerem je nazadnje skakal letos v Planici v sklopu nacionalnega paketa. Na normalnih skakalnicah je bilo to februarja 2017 v Pjongčangu.

Domen Prevc
Sportal Na Petra Prevca vpliva več dejavnikov
Sportal Prevc stopil iz savne in ... #video
Ne spreglejte