Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
10. 12. 2011,
8.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

biatlon Jakov Fak Jakov Fak Janez Marič

Sobota, 10. 12. 2011, 8.34

7 let, 12 mesecev

Boe klonil v ciljnem šprintu, Fak 22.

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Terjei Boe je v ciljnem šprintu zasledovalne biatlonske tekme v Avstriji klonil proti Emilu Svendsenu. Jakov Fak je z dvema zgrešnima streloma preizkušnjo sklenil na 22. mestu.

Janez Marič je kot najboljši Slovenec na petkovem šprintu zasledovalno tekmo v avstrijskem Hochfilznu začel kot 35. z minuto in 19 sekundami zaostanka za Švedom Carlom Johanom Bergmanom. Ker so bile razlike na štartu zelo majhne (dve minuti med prvim in 53.), se je zdelo, da bo imel svojo priložnost s 43. mesta tudi Jakov Fak (+1:37). In majhne razlike so bile tudi na zasledovalni tekmi, kar je pomenilo, da je bilo za prvo deseterico potrebno dobro streljati in predvsem odlično teči. Fak je zgrešil le dve tarči, a v cilj prišel minuto in 28 sekund za zmagovalcem, kar je zadostovalo za 22. mesto. Mnogo slabše je šlo preostalima Slovencema na tekmi. Janez Marič je s šestimi nepokritimi tarčami končal na 48. mestu (+4:03,9), Peter Dokl je zgrešil petkrat, a bil prepočasen za kaj več od 56. mesta (+5:54,1). Zmaga je šla na Norveško. Emil Hegle Svendsen je v ciljnem šprintu za desetinko sekunde ugnal rojaka Terjeija Boeja. Na stopničke je stopil še Švicar Benjamin Weger, ki je po zadnjem streljanju še vodil.

"Lepo se je izteklo. Škoda zaradi dosedanjih šprinterskih uvrstitev, da se ne morem v zasledovanju boriti za višja mesta. To je svojevrstna šola in očitno moram najprej doseči dno, se sprostiti in se potem počasi dvigniti. Upam, da mi bodo ugotovitve in občutki iz Hochfilzna pomagali pri doseganju boljših izidov naslednji teden, ko bomo spet tekmovali na istem prizorišču," so želje Jakova Faka.

Janez Mariču se tekma ni posrečila: "Že takoj v začetku tekme sta dva strela zgrešila in škoda je bila storjena za nadaljni potek tekme. Leže nikakor ne zmorem zadeti vseh tarč in to je velik minus. Poleg tega se me očitno spet loteva prehlad ali viroza, ker že čutim bolečine v grlu." Peter Dokl ni zdržal tempa: "Tekaški tempo je bil prehud, zato tudi strelsko nisem uspel realizirati svojih želja. Ko je situacija na strelišču drugačna od tiste na treningu oziroma, ko je pritisk večji, enostavno ne zmorem zadeti."

"Naši nastopi so bili zelo različni, zato tudi ocene ne morejo biti enake. Jakov je sestavil odlično tekmo in v cilju zaostal za zmagovalcem manj kot v šprintu, kar pomeni, da bi se ob boljšem izhodišču lahko potegoval celo za stopničke. Pri Janezu lahko pohvalim tekaško razpoloženje, ne morem pa biti zadovoljen s streljanjem. Za Petra smo vedeli, da bo tekaško težko zdržal in smo upali vsaj na boljše streljanje, ki bi mu omogočilo vsaj zadržanje osvojene uvrstitve," je po tekmi komentiral svoje varovance trener Uroš Velepec.

Ne spreglejte