SiolNET. Sportal Zimski športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bodo vozili slalom kar na skakalnici?

3

termometer

V Zakopanah je padla ideja, da bi organizirali tekmo svetovnega pokala v alpskem smučanju kar na smučarski skakalnici.

Paralelne tekme v slalomu so pri smučarjih in smučarkah vpeljali v tekmovalni koledar leta 2011 v Münchnu, s tovrstno prireditvijo pa so organizatorji skušali širši množici še pobližje predstaviti ta šport - pred tem so že bile eksibicijske tekme v Moskvi.

Zdaj so se za izvedbo tovrstne tekme zagreli na Poljskem, kjer so imeli prav tako idejo, da bi na nogometnem štadionu v Varšavi organizirali tekmo smučarskih skakalcev, vendar je zaradi prevelikega finančnega vložka ta ideja oziroma izvedba zamrznjena.

Zato pa Poljake kot velik športni narod zanima organizacija tekme v alpskem smučanju, in to na skakalnici v Zakopanah.

Zamislili so si, da bi na tej priznani skakalnici, kjer se ob skakalnih tekmah zbere več deset tisoč navijačev, imeli tekmo v paralelnem slalomu, na njej pa bi nastopili najboljši smučarji in smučarke svetovnega pokala.

"Mislim, da bi med Poljaki vladalo veliko zanimanje za ogled te tekme. Konec koncev kar štiri milijone Poljakov smuča. Sponzorje, ki bi financirali projekt, smo že našli, a mora vse skupaj najprej potrditi Mednarodna smučarska organizacija (FIS)," je za skijumping.pl optimistično dejal Andrzej Kozak, predsednik smučarske zveze Tatre.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin