Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Torek,
29. 11. 2016,
13.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

skoki Peter Prevc Peter Prevc Vincent Descombes Sevoie

Torek, 29. 11. 2016, 13.35

6 let, 6 mesecev

Vincent Descombes Sevoie v življenjski formi

Bo francoski ''veteran'' mešal štrene bratoma Prevc?

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Vincent Descombes Sevoie | Foto Sportida

Foto: Sportida

Čeprav še zdaleč ni tako star kot najstarejša tekmovalca na uvodni postaji skakalne karavane v Ruki Noriaki Kasai in Janne Ahonen, je 32-letni Francoz Vincent Descombes Sevoie med bolj izkušenimi aktivnimi tekmovalci. Na jesen svoje tekmovalne kariere je očitno v življenjski formi.

Vincent Descombes Sevoie do letošnje sezone ni blestel, saj se je lahko pohvalil le z eno uvrstitvijo med prvo deseterico na tekmah svetovnega pokala. Deveti je bil v Sapporu v sezoni 2014/2015, tekme na Japonskem pa običajno izpusti kar nekaj skakalcev, tako da je tam konkurenca okrnjena in je lažje doseči vidnejšo uvrstitev.

Letos pravi preporod in dosežek kariere

Francoz je letošnjo sezono začel povsem drugače, očitno je v življenjski formi. Uvodno tekmo svetovnega pokala, ki jo je dobil Domen Prevc, je končal na 10. mestu, naslednji dan pa s petim mestom dosegel uspeh kariere.

Z enim najdaljših skokov v finalni seriji je ugnal tudi slovenska junaka s prve tekme, saj je bil Peter Prevc na koncu sedmi, njegov mlajši brat pa je ostal brez deseterice.

Do letošnje sezone le enkrat med deseterico, letos pa na uvodnih dveh tekmah kar dvakrat. | Foto: Sportida Do letošnje sezone le enkrat med deseterico, letos pa na uvodnih dveh tekmah kar dvakrat. Foto: Sportida

"Začetek sezone je bil zame odličen. Pred sezono nisem imel nobene primerjave, tako da nisem vedel, kaj pričakovati. Na lokalni tekmi teden dni pred začetkom sem skakal dobro, a svetovni pokal je na povsem drugi ravni. Vem, da sem hiter pri odskoku in da imam dobro opremo, zdaj je treba le tako nadaljevati," je bil zadovoljen Francoz, ki je bil na Finskem osamljen predstavnik francoske ekipe. Že na tekmi v Klingenthalu se mu bo pridružil Ronan Lamy Chappuis.

Nadaljevanje sezone bo pokazalo, ali lahko tekmovalcem skakalnih velesil, kot so Slovenija, Norveška, Avstrija in Nemčija, štrene meša tudi francoski skakalec. V petkovih kvalifikacijah v Klingenthalu v Nemčiji bo lahko skakal povsem sproščeno, saj je prvič uvrščen na nedeljsko posamično tekmo kot član elitne prve deseterice skupnega seštevka svetovnega pokala. V soboto je na sporedu ekipna tekma.

Skok, ki ga je na drugi tekmi z 11. popeljal na 5. mesto:

Sprehodite se po prizoriščih svetovnega pokala

Ne spreglejte