Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 8. 2015,
17.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tomaš Kos Jakov Fak Jakov Fak Teja Gregorin Klemen Bauer Andreja Mali Rok Tršan Anja Eržen Lenart Oblak Miha Dovžan Janez Ožbolt Pokljuka priprave

Četrtek, 27. 8. 2015, 17.52

8 let

Biatlonci pod budnim očesom Tomaša Kosa, tudi Jakov Fak podpisal pogodbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski biatlonci in biatlonke so v torek končali enega od skupnih pripravljalnih ciklusov na domači Pokljuki, prihodnji teden se odpravljajo v Avstrijo. Tudi Jakov Fak.

Po burni pomladi, ko se je zamenjalo vodstvo slovenske biatlonske reprezentance in je mesto predsednika zbora za biatlon pri Smučarski zvezi Slovenije prevzel Marko Dolenc, mesto glavnega trenerja pa češki strokovnjak Tomaš Kos, se je stanje umirilo, priprave na novo sezono pa potekajo v bolj ali manj ustaljenem ritmu.

Pogodbe so sklenjene, stvari urejene, z denarjem pa ne morejo razmetavati

V torek so slovenski reprezentanti in reprezentantke končali skupinske priprave na domači Pokljuki, pogodbe s trenerji in tekmovalci za sezono 2005/16 pa so sklenjene, nam je povedal novi vodja panoge biatlon pri SZS Janez Ožbolt.

"To je zdaj urejeno. Težav ni. Tudi trenerji imajo pogodbe, procesi zdaj lahko tečejo nemoteno. Tudi finančno je stanje več ali manj pokrito, imamo sicer nekaj manjših likvidnostnih težav, ampak to je že klasika," nam je povedal Ožbolt in potrdil, da finančno stanje v biatlonski reprezentanci ni ravno rožnato, a so na skromna sredstva že navajeni: "Z denarjem res ne moremo razmetavati, veseli bi bili kakšnega evra več, ampak delujemo v okvirih svojih možnosti."

Janez Marič bo najverjetneje končal športno pot

Sestava reprezentance A je torej bolj ali manj znana. Tomaš Kos bo v svetovnem pokalu v ogenj lahko poslal pet biatloncev in štiri biatlonke. Poleg Faka moško reprezentanco sestavljajo še Klemen Bauer, Rok Tršan, Lenart Oblak in Miha Dovžan, žensko pa Teja Gregorin, Andreja Mali, Anja Eržen in Urška Poje.

Kaj pa veteran Janez Marič? "Janez Marič v bistvu ne trenira več oziroma trenira po svoje, videli pa bomo, ali bo sploh še tekmoval. Bolj verjetno je, da ne bo, nismo pa se še čisto odločili. Uradno kariere še ni končal," pravi Ožbolt.

Ne spreglejte