Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 3. 2022,
17.57

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

poškodba alpsko smučanje Cornelia Hütter

Sreda, 9. 3. 2022, 17.57

2 leti, 1 mesec

Cornelia Hütter že sklenila sezono

Avstrijka po poti Mete Hrovat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Cornelia Hütter | Cornelia Hütter v tej sezoni ne bo več smučala. | Foto Guliverimage

Cornelia Hütter v tej sezoni ne bo več smučala.

Foto: Guliverimage

Avstrijska alpska smučarka Cornelia Hütter se je odpovedala nastopu na finalu sezone svetovnega pokala prihodnji teden v Courchevel/Meribelu, je danes sporočila avstrijskim novinarjem. Devetindvajsetletna Štajerka je grdo padla na zadnjem skoku tik pred ciljem drugega smuka svetovnega pokala alpskih smučark v Crans Montani. Sezono je predčasno sklenila tudi Meta Hrovat.

Meta Hrovat
Sportal Najboljša slovenska veleslalomistka predčasno končuje sezono

Avstrijko, ki je bila dan prej tretja, je 27. februarja pri hitrosti več kot 100 km/h zasukalo v zraku, pristala je na boku ter s telesom in glavo močno udarila v zaledenelo progo. Zdrsnila je po vsem ciljnem pobočju in sprožila merjenje časa ter ostala negibna, dokler niso prišli prvi reševalci.

Devetindvajsetletnica se je pobrala in brez pomoči zapustila kraj nesreče, čeprav je imela krvav nos. Utrpela je pretres možganov in udarec v hrbet ter si lažje poškodovala obe koleni. "Seveda bi si želela, da bi nastopila na zadnjih tekmah, vendar je bilo pametneje sprejeti nasvet zdravnikov," je dejala na današnji spletni novinarski konferenci, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Prvi teden po padcu je zaradi občutljivosti na hrup in svetlobo preživela v skoraj popolni temi. Na obeh kolenih se ji je pojavil edem kostnega mozga oziroma tako imenovana kostna modrica. Na desnem kolenu nosi opornico, tako da se lahko notranja vez ponovno pritrdi na sklep, ki se je zrahljal. Vse je povezano s staro poškodbo. "Naslednjih nekaj tednov moram le počivati," je pojasnila Hütterjeva.

Po padcu, pri katerem je tudi na kratko izgubila zavest, 15 minut ni vedela, kje je, in to jo je prestrašilo. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Po padcu, pri katerem je tudi na kratko izgubila zavest, 15 minut ni vedela, kje je, in to jo je prestrašilo. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Po padcu, pri katerem je tudi na kratko izgubila zavest, 15 minut ni vedela, kje je, in to jo je prestrašilo. Spomin se je vrnil, ne pa tudi spomin na padec.

Ta sezona, v kateri se je vrnila po vrsti poškodb, ji je odvzela veliko energije, tudi čustveno je bila izčrpavajoča, a prav toliko moči je črpala za naprej. To sezono je zmagala v superveleslalomu v Garmisch-Partenkirchnu in bila dvakrat tretja v smuku.

V smukaškem seštevku zaseda 11., v superveleslalomskem pa 12. mesto.

V svetovnem pokalu je zbrala vsega skupaj 17 uvrstitev na zmagovalni oder, od tega tri zmage.

Preberite še:

Meta Hrovat
Sportal Francosko zmagoslavje v Švici, grd padec Mete Hrovat
Atle Lie McGrath
Sportal Norvežan pod žarometi do premierne zmage, Italijan končal bogato kariero
Ne spreglejte