Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 2. 2015,
8.16

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ana Drev Tina Maze

Sreda, 11. 2. 2015, 8.16

8 let, 3 mesece

Ani Drev pomaga fizioterapevtka Tine Maze

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ana Drev, deseta v veleslalomu na prejšnjem svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju leta 2013 v Schladmingu, je tik pred letošnjim SP v Vailu in Beaver Creeku prebolela gripo.

Med treningom v Vailu je začutila bolečine v ledvenem delu hrbta. Zdravnik slovenske reprezentance Matjaž Turel je ocenil, da bi bila lahko do četrtkove tekme nared za nastop.

"Nekaj dni nisem trenirala, ker se varčujem za tekmo, saj želim brez bolečin priti na štart. Med treningom mi je sredi strmine vzelo spodnjo smučko in me je zabilo k tlom. Začutila sem kar ostro bolečino v predelu hrbta. Hodim na fizioterapije k Nežki Poljanšek, da to odpravimo. Mogoče gre za mišični krč, več pa se bo videlo, ko pridem domov. Pred odhodom v ZDA v domovini nisem nič trenirala, ker sem bila tik pred odhodom bolna, imela sem gripo, prej pa sem nastopala na tekmah evropskega pokala," je Ana Drev opisala svoje nič kaj rožnato zdravstveno stanje v zadnjem obdobju.

Zahvalil bi se Andreu Massiju in Nežki Poljanšek

"Gripo je pozdravila in nima težav, je pa po treningu na desni ledveni strani začutila ostro bolečino. Ustrašila se je, da gre mogoče za ponovno poškodbo hrbta, očitno pa je le nategnjena mišica. Tudi to je zoprno in je potrebno običajno enotedensko zdravljenje. Zahvalil bi se Andrei Massiju in Nežki Poljanšek, da lahko k njej Drevova hodi na terapije v Beaver Creek. Včeraj je že smučala in šla tudi na progo. Verjetno jo zato danes malo bolj boli, ampak računamo, da bo do tekme nared. Preostali v reprezentanci so zdravi, le Žan Kranjec in Matic Skube, ki sta prišla zadnja, imata nekaj težav z grlom, ampak to ne vpliva na njuno zmogljivost," je pojasnil Turel.

Slovenska reprezentanca biva v Vailu tik pod tekmovališčem, na katerem je bila ekipna tekma. Sicer pa se vozijo kakšnih dvajset minut, če je lepo vreme, v Beaver Creek, kjer so vse preostale tekme in treningi in kjer je nastanjena tudi ekipa Tine Maze.

Ne spreglejte