Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 10. 2015,
19.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Andreja Mali biatlon Teja Gregorin Anja Eržen Urška Poje Tomaš Kos

Sreda, 14. 10. 2015, 19.47

8 let

Andreja Mali: Šele prve tekme bodo pokazale, kako in kaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po najverjetnejši tekmovalni upokojitvi Janeza Mariča bo vlogo najizkušenejše slovenske biatlonske reprezentantke prevzela 37-letna Kamničanka Andreja Mali.

Do začetka svetovnega pokala, ki bo 28. novembra v Östersundu na Švedskem, je še mesec in pol, morda je še vedno prezgodaj za kakšen konkretnejši pogovor o formi in rezultatskih pričakovanjih, vseeno pa nam je Andreja Mali pred začetkom svoje 15. biatlonske sezone zagotovila, da se njene priprave nadaljujejo gladko in brez posebnosti.

"Tekme so tiste, ki bodo prve pokazale, kako in kaj"

"Velik del priprav je že za nami, smo pa ravno sredi glavnega in najpomembnejšega dela treninga," je dejala izkušena Kamničanka, ki bo 17. novembra dopolnila 38 let, in dobro razpoložena hitela pojasnjevati: "Pri meni je velika sprememba, to je novo kopito puške, kar bo velik plus pri mojem streljanju. So še druge malenkosti, fizično pa se počutim dobro. Paziti moram na odmerjanje, na regeneracijo, tako kot vselej zadnja leta. Tekme so tiste, ki bodo prve pokazale, kako in kaj."

Kot ena od najizkušenejših slovenskih zimskih športnic na sploh bo bržčas spet drugo ime ženske biatlonske reprezentance. Novi-stari glavni trener Tomaš Kos lahko največ pričakuje od bronaste olimpijke Teje Gregorin, a se tudi Malijeva ne more izogniti bremenu rezultatskih pričakovanj, kar bo "privilegij" njenih mlajših reprezentančnih kolegic, Anje Eržen in Urške Poje, ki skrivnosti biatlona šele dobro spoznavata.

"Zdaj imamo to, kar smo si želeli. Vzdušje v ekipi je super."

Malijeva se tudi dobro zaveda, da pri lovljenju dobrih izidov odločajo malenkosti, tekme pa krojijo številni dejavniki. "Hja, res je," pravi tekmovalka, katere najboljša posamična uvrstitev v svetovnem pokalu je četrto mesto s skupinskega štarta v Anterselvi leta 2002, in dodaja: "Vseeno se moraš ukvarjati s svojim maksimumom. Nisem človek, ki bi delal nekaj napol in se zanašal na druge stvari. Vpliva seveda veliko dejavnikov, ki jih ne moreš nadzorovati, ampak pri tistih, kjer vpliv imaš, poskušaš narediti največ."

Tudi Malijeva je pozdravila spremembo v strokovnem štabu reprezentance, torej menjavo glavnega trenerja. "Zdaj imamo to, kar smo si želeli. Vzdušje v ekipi je super. Mislim, da je to pomemben dejavnik. Za vso ekipo, posameznike in delo v prihodnje."

Ne spreglejte