Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 12. 2014,
8.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Beaver Creek veleslalom Marcel Hirscher Marcel Hirscher Ted Ligety

Nedelja, 7. 12. 2014, 8.38

8 let

Američan Ligety v Beaver Creeku odpihnil Evropejce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Američan Ted Ligety je na drugem veleslalomu sezone suvereno zasenčil evropske tekmece in ostal kralj Beaver Creeka, kjer je zmagal že petič.

Drugi je bil Francoz Alexis Pinturault (+0,18), tretji pa Avstrijec Marcel Hirscher (+0,60). Avstrijec Benjamin Raich je vodil po prvi vožnji, Pinturault je zaostajal le za stotinko sekunde, Hirscher 24 stotink, Ligety pa 25. V finalu je bil Švicar Carlo Janka, 22. po prvi vožnji, dolgo časa na vrhu. Prehitela sta ga šele Francoza Victor Muffat Jeandet (13. po prvi vožnji) in Thomas Fanara (11.). Muffat Jeandet je bil na koncu peti, Fanara šesti, Janka pa sedmi. O zmagovalcu so odločali najboljši v tej disciplini.

Ted Ligety je najprej za skoraj sekundo prehitel Muffata Jeandeta in na prostoru, namenjenem vodilnemu, ostal do konca. Največ napak je med prvo četverico napravil Raich in bil četrti ter izgubil mesto na zmagovalnih stopničkah. Ligety je slavil 23. veleslalomsko zmago v pokalu le dobra dva tedna po tem, ko je imel veliko smole med treningom v domačem Vailu. Poškodoval si je levo zapestje, na operaciji pa so mu v dlan in zapestje vgradili kar štiri vijake.

Slovenska predstavnika sta ostala brez finala. Edini slovenski dobitnik točk med alpskimi smučarji v sezoni Žan Kranjec je prvo vožnjo končal na 34. mestu in je drugi nastop zgrešil za 15 stotink, Mišel Žerak, drugi Slovenec na tekmi, pa je bil 64. med 66 uvrščenimi.

Pred selitvijo na Švedsko v skupnem vodstvu Jansrud

V svetovnem pokalu še naprej vodi Norvežan Kjetil Jansrud pred Avstrijcema Hirscherjem in Reicheltom, v veleslalomskem seštevku pa je na čelu Hirscher.

Svetovni pokal se bo sedaj nadaljeval na stari celini, najprej v švedskem Aareju, gostitelju SP leta 2017. Francoski prireditelji moških tekem v Val d'Iseru so zaradi pomanjkanja snega tekmi konec prihodnjega tedna odpovedali, zato bo na Švedskem veleslalom namesto v soboto v petek, v nedeljo pa bo sledil še slalom.

Ne spreglejte