Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 3. 2012,
21.03

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ana Drev Tina Maze Mateja Robnik

Četrtek, 8. 3. 2012, 21.03

3 leta, 2 meseca

Aare: Zmaga in veliki globus Vonnovi, Tina šesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Američanka Lindsey Vonn je zmagovalka ženskega veleslaloma za svetovni pokal v švedskem Aareju, Tina Maze je osvojila šesto mesto.

Druga je bila Italijanka Federica Brignone (+0,48), tretja pa Nemka Viktoria Rebensburg (+1,05), ki ima v veleslalomskem seštevku zdaj 95 točk prednosti pred Vonnovo. Z zmago si je Američanka že zagotovila tudi četrti veliki kristalni globus v karieri.

Naša najboljša smučarka Tina Maze je prvo vožnjo končala na petem mestu in je lahko še vedno upala na stopničke, a je v drugi vožnji malce popustila in izgubila eno mesto. Ana Drev je odstopila v prvi vožnji tik pred ciljem, Mateja Robnik pa si je nabrala ogromen zaostanek (+4,33) in se ni uvrstila v finale.

Vonnova, njeno vladavino je lani prekinila Nemka Maria Höfl-Riesch, pred tem pa je veliki kristalni globus osvojila že v letih 2008, 2009 in 2010, je še enkrat več potrdila, da je to sezono spet najboljša na svetu. Z 11. zmago v sezoni je ponovila tudi drugo največje število zmag v eni sezoni v svetovnem pokalu, kar je ob njej uspelo le še Švedinji Anji Pärson v sezoni 2003/04 in Avstrijki Annemarie Moser Pröll 1972/73, boljša od omenjenih pa je bila le Švicarka Vreni Schneider, ki je v sezoni 1988/89 zmagala na 14 oz. kar na polovici tekem sezone.

"Ne vem točno, kaj naj rečem. Danes sem si želela dve dobri vožnji, saj nisem imela česa izgubiti. To mi je uspelo. Zdaj si želim malce premora, da bi lahko slavila, a čaka me še pet tekem, zato bo slavje moralo počakati na konec sezone v avstrijskem Schladmingu prihodnji teden," je po tekmi povedala zmagovalka.

Vonnova je obdržala tudi minimalne možnosti za zmago v skupnem veleslalomskem seštevku, za kar pa bo prihodnji teden v Schladmingu potrebovala zmago in bržkone tudi odstop olimpijske prvakinje Rebensburgove, ki ima pred Američanko zdaj 95 točk prednosti, tretja je Američanka Tessa Worley, četrta pa Mazejeva.

Ne spreglejte