Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 6. 2013,
9.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Aljaž Bedene Grega Žemlja Polona Hercog

Ponedeljek, 10. 6. 2013, 9.59

8 let

Žemlja uspešen, hrabremu Bedenetu presenečenje ni uspelo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Aljaž Bedene je v 2. krogu turnirja v Angliji izgubil proti 19. igralcu sveta Samu Querreyju. Grega Žemlja je v prvem krogu odpravil najstnika Kyla Edmunda. Polona Hercog na Bavarskem v boj v sredo.

Na turnirju Queen's Club je prvi nosilec Andy Murray. Ljubljenec britanskih teniških navdušencev, ki je zaradi poškodbe hrbta preskočil nastop na odprtem prvenstvu Francije, je drugi igralec sveta, nastopa pa tudi Argentinec Juan Martin del Potro, še drugi osmoljenec, ki je moral zaradi zdravstvenih težav odpovedati nastop na Roland Garrosu. Na londonski travi tudi sva slovenska predstavnika. Kot prvi se je predstavil Aljaž Bedene in v ponedeljek navdušil. V uvodnem dvoboju dneva je po 86 minutah izločil 31-letnega Francoza Paul-Henrija Mathieuja (69. na svetu), tokrat pa je na osrednjem igrišču moral priznati premoč šestemu nosilcu Samu Querreyju. Američan, ki je 19. igralec na svetu, je prvi niz dobil po maratonski podaljšani igri, ki se je končala s 13:11, nato je dvoboj pri 4:4 v drugem nizu prekinil dež, v nadaljevanju pa je bolje stekla igra Bedenetu, ki je dobil drugi niz s 7:5, a v tretjem spet klonil v podaljšani igri, ki je s 7:5 pripadla Querreyju.

Svoj prvi dvoboj na na Queen's Clubu je odigral tudi Grega Žemlja. Najvišje uvrščeni Slovenec na jakostni lestvici, ki je imel več sreče z žrebom, je v prvem krogu z 2:0 v nizih premagal angleškega najstnika Kyla Edmunda, šele 443. igralcem na svetu, ki je nastopal s posebnim povabilom prirediteljev. Gorenjec je prvi niz dobil s 6:4, v drugem pa se mu je Anglež bolje upiral – Žemlja si je namreč napredovanje v drugi krog zagotovil po podaljšani igri, ki jo je dobil s 7:5. V drugem krogu se bo 25-letnik pomeril s 114. igralcem sveta Ukrajincem Sergejem Stahovskim. Ta teden poteka turnir na travi tudi v Halleju, kjer je prvi nosilec večkratni zmagovalec Roger Federer. Švicar se je po dveh letih odločil, da bo zaigral v igri dvojic, za soigralca pa je izbrala Nemca Tommyja Haasa.

Dekleta se za turnirsko lovoriko potegujejo v Birmighamu ter Nürnbergu, na Bavarskem pa nastopa tudi Polona Hercog, po novem 100. igralka sveta. V prvem krogu se bo pomerila z nekdanjo zmagovalko portoroškega turnirja Klaro Zakopalovo, ki je druga nosilka. Dvoboj bosta odigrali v sredo.

Ne spreglejte