Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 8. 2015,
22.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ATP Portorož Grega Žemlja

Sreda, 12. 8. 2015, 22.04

8 let

Žemlja pohrustal favoriziranega Slovaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na turnirju serije challenger Tilia Open v Portorožu sta se v četrtfinale prebila dva Slovenca. Grega Žemlja je v osmini finala nadigral favoriziranega Slovaka, Aljaž Radinski pa Francoza.

Slovenski rekorder, ki je bil leta 2013 na svetovni lestvici uvrščen že na 43. mesto, je v osmini finala turnirja z nagradnim skladom 42.500 evrov zasenčil četrtega nosilca. Slovaka Lukaša Lacka, ki je 118. igralec sveta in je skoraj 200 mest pred Žirovničanom, je izločil po vsega 58 minutah. Od tega je Slovak štiri minute porabil za zdravniški odmor, saj je hotel pri rezultatu 6:0 in 3:0 vsaj malce omiliti sramoto.

"Nisem pričakoval tako lahke zmage. Zares sem igral dobro od prve do zadnje točke. Vseskozi sem bil zbran, saj se zavedam, da se lahko stvari v tenisu hitro obrnejo. Nadaljevati moram v takem ritmu, dejstvo pa je, da mi očitno to igrišče, žoge, vzdušje in gledalci zelo ustrezajo," se je 28-letni Gorenjec razveselil odmevnega rezultata.

V četrtkovem četrtfinalu se bo pomeril z osmim nosilcem Mirzo Bašićem iz BiH, ki je na lestvici ATP trenutno na 147. mestu. Dvoboj bo na sporedu po 20. uri, pred njim pa se bo Radinski pomeril s šestopostavljenim Italijanom. Italijana Luco Vannija.

Radinski iz glave izgnal vse negativne misli

Dvajsetletni Mariborčan je šele lani dosegel prve točke za lestvico ATP, zdaj pa je uvrščen na 1167. mesto. Njegov tokratni tekmec, Francoz Jonathan Eysseric, je 233., na osrednjem igrišču teniškega centra Portorož pa je bil brez pravih možnosti za uspeh. Radinski je prvi niz dobil v podaljšani igri s 7:2, drugega pa je po slabi uri in pol igre zaključil s 6:3.

Radinski, za katerega je bila že zmaga v prvem krogu proti Japoncu Hirokiju Moriyji (213.) s 6:1 in 6:1 uspeh kariere, je po dvoboju povedal: "Tako kot v prvem krogu sem bil sproščen, osredotočen zgolj na svojo igro in užival. Iz glave sem izgnal vse negativne misli, tudi na gledalce se nisem oziral in tako mislim nastopiti tudi jutri v četrtfinalu."

Radinski se bo v četrtfinalu pomeril z Italijanom Luco Vannijem.

Od postavljenih igralcev so bili tretji dan glavnega turnirja uspešni drugi nosilec Italijan Paolo Lorenzi, Slovak Norbert Gombos (5.), Italijan Vanni (6.) ter Bašić iz BiH (8.), izpadel pa je Nizozemec Thiemo de Bakker (7.).

Ne spreglejte