Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
19. 7. 2017,
13.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,28

Natisni članek

Boris Becker

Sreda, 19. 7. 2017, 13.09

6 let, 6 mesecev

Že veste, zaradi česa je Boris Becker ob vseh svojih sto milijonov evrov?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,28
Boris Becker | Foto Reuters

Foto: Reuters

Prejšnji mesec je kot strela z jasnega udarila novica, da je Boris Becker, nekdanji vrhunski teniški igralec, bankrotiral. Zdaj je nemški časnik Spiegel razkril, zakaj je Nemec ostal brez prebite pare.

Šestkratni zmagovalec turnirjev za grand slam je po pisanju Spiegela sto milijonov evrov investiral v naftna podjetja v Nigeriji, ki so kmalu za tem propadla. Kot kaže, je Becker v to vložil ves svoj denar, saj je sodišče ugodilo zasebni banki Arbuthnot Latham & Co., ki je vložila zahtevo po bankrotu. Becker namreč vse od leta 2015 ni poravnal posojila.

Boris Becker je bil ob razsodbi sodišča presenečen in razočaran. | Foto: Guliverimage/Getty Images Boris Becker je bil ob razsodbi sodišča presenečen in razočaran. Foto: Guliverimage/Getty Images Meni, da bi lahko poplačal svoj dolg

"Presenečen sem in razočaran, ker so se pri Arbuthnot Latham & Co. odločili sprožiti postopek proti meni. Gre le za eno sporno posojilo, ki bi ga moral odplačati v enem mesecu," je takrat  na Twitterju zapisal Becker in pozneje dodal: "Žalostno je, da je bila zahteva zavrnjena. Moji zaslužki so znani in jasno je, da imam sredstva za poplačilo svojega dolga."

Becker ni najbolj spreten

Becker je v svoji bogati športni karieri s turnirskimi nagradami in sponzorskimi pogodbami zaslužil okoli 63 milijonov dolarjev (55 milijonov evrov), preostalo premoženje pa pridobil s televizijskimi honorarji in nekaterimi poslovnimi uspehi, ki so bili bolj kot ne redki. "Gospod Becker ni ravno najbolj spreten, ko gre za finančne posle," je na sodišču povedal John Briggs, odvetnik Beckerja.

Boris Becker je tri leta uspešno sodeloval z Novakom Đokovićem, potem pa sta se prijateljsko razšla. | Foto: Getty Images Boris Becker je tri leta uspešno sodeloval z Novakom Đokovićem, potem pa sta se prijateljsko razšla. Foto: Getty Images

Becker še danes velja za najmlajšega zmagovalca Wimbledona. Zelo dobro se je znašel tudi v vlogi trenerja, saj je tri leta (2013-2016) sodeloval z nekdanjim prvim igralcem sveta Novakom Đokovićem. Njuno sodelovanje se je končalo pred letošnjo sezono, Đoković pa je kmalu zatem razpustil ves svoj strokovni štab.

Začelo se je že leta 1999 Njegova prva žena Barbara Becker je ob ločitvi zahtevala 25 milijonov dolarjev. | Foto: Guliverimage/Getty Images Njegova prva žena Barbara Becker je ob ločitvi zahtevala 25 milijonov dolarjev. Foto: Guliverimage/Getty Images

Zasebno življenje Borisa Beckerja se je začelo krhati že leta 1999, ko se je na stranišču zapletel z rusko manekenko in ji naredil otroka. Dve leti pozneje je zahtevo za ločitev vložila njegova prva žena Barbara ter od njega zahtevala 25 milijonov dolarjev (22 milijonov evrov), stanovanje v Miamiju in skrbništvo nad otroki. Prav tako mora do polnoletnosti svojih otrok plačevati 30 tisoč evrov preživnine.

Ne spreglejte