Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
20. 12. 2017,
9.00

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

Natisni članek

Marion Bartoli WTA

Sreda, 20. 12. 2017, 9.00

6 let, 4 mesece

Vrnitev Marion Bartoli

Zaradi hude bolezni se je borila za življenje, zdaj bi rada spet zmagovala #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

Se še spomnite Marion Bartoli, zmagovalke Wimbledona iz leta 2013, ki se je zaradi zahrbtnega virusa borila za življenje? Francozinja se po hudi bolezni in treh letih premora vrača na teniška igrišča in bi rada spet zmagovala na največjih turnirjih.

Marion Bartoli je leta 2013 zmagala na najprestižnejšem turnirju na teniški turneji, v Wimbledonu. Nekaj mesecev za tistim se je nekoliko presenetljivo odločila, da teniški lopar postavi v kot. Mislila je, da bo začela uživati življenje, a se je kmalu po koncu kariere zanjo začela kalvarija.

Marion Bartoli je v zelo kratkem času izgubila veliko mišične mase in telesne teže. | Foto: Guliverimage/Getty Images Marion Bartoli je v zelo kratkem času izgubila veliko mišične mase in telesne teže. Foto: Guliverimage/Getty Images

Izpadali so ji lase, skoraj je ostala brez zob

Francozinja je staknila virus H1N1, danes znan kot prašičja gripa, ki je močno vplival na njeno življenje. V zelo kratkem času je izgubila veliko mišične in telesne mase. "Nisem predelovala proteinov, izgubila sem lase. Zobje so mi skoraj izpadli, koža je pokala in bila izjemno tanka. Nisem se mogla umivati z običajno vodo, nisem mogla napisati elektronske pošte. Imela sem artritis in kupovala obleke za 14-letnice," je svojo travmatično izkušnjo pred časom opisovala Bartolijeva.

Ni se mogla več skrivati

Lani se je nekdaj vrhunski teniški igralki le uspelo izviti iz primeža zahrbtne bolezni. Spet je začela pridobivati kilograme in mišično maso. Že oktobra se je po teniških hodnikih šušljalo, da se Marion Bartoli vrača na teniška igrišča. Takrat je še vse to zanikala, zdaj pa svojih ciljev ni mogla več skrivati.

Nekdanja sedma igralka sveta je svojo novico sporočila prek družbenih omrežij in nato še v intervjuju. "Novico sem skušala skrivati čim dlje, toda zdaj tega nisem mogla več prikriti. To je velik cilj. Mislim, da so mnogi presenečeni nad tem, ampak želim to narediti," je sprva povedala 33-letna teniška igralka.

Marion Bartoli je edini turnir za grand slam osvojila leta 2013 v Wimbledonu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Marion Bartoli je edini turnir za grand slam osvojila leta 2013 v Wimbledonu. Foto: Guliverimage/Getty Images

Spet bi rada zmagala na turnirju za grand slam

Osemkratna zmagovalka turnirjev serije WTA je začela trenirati pred mesecem v Parizu, načrtuje pa, da bi prvi turnir igrala marca v Miamiju, za kar bo dobila posebno povabilo organizatorja. Njeni cilji, kot se spodobi za nekdanjo vrhunsko igralko, so visoki. "Imam tri cilje: zmagati v pokalu Fed, nastopiti na olimpijskih igrah v Tokiu in znova zmagati na turnirju za grand slam. Dokazala sem že, da lahko zmagujem. Vrnila sem se, da dokončam tisto, kar mi ni uspelo leta 2013," je še povedala nekdaj najboljša francoska igralka.

Ne spreglejte