Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 10. 2023,
9.08

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

Natisni članek

Arina Sabalenka WTA

Četrtek, 5. 10. 2023, 9.08

6 mesecev, 3 tedne

Pomagala si je z gazirano pijačo

Zanimivo, kako si je pomagala najboljša igralka sveta #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78
Arina Sabalenka | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Arina Sabalenka, trenutno prva igralka sveta, je razkrila, da si je med dvobojem v drugem krogu turnirja v Pekingu zaradi želodčnih težav pomagala z gazirano brezalkoholno pijačo.

Arina Sabalenka je v drugem krogu turnirja v Pekingu premagala Katie Boutler, med dvobojem proti najboljši britanski igralki pa so opazili, kako je iz pločevinke pila gazirano brezalkoholno pijačo Pepsi, ki ji jo je priskrbela njena ekipa. Belorusinja je sicer zmagala po dveh nizih, a se je morala za zmago kar pošteno namučiti (7:5, 7:6 (2)).

Sabalenka je še tik pred intervjujem na igrišču naredila nekaj požirkov. Po dvoboju so jo vprašali, če ji je Pepsi pomagala, da se je uspela v obeh nizih po zaostanku vrniti in na koncu tudi zmagati dvoboj.

Arina Sabalenka je letos zmagala tri turnirje, med njimi tudi OP Avstralije, kar je njena prva lovorika na turnirjih za grand slam. | Foto: Reuters Arina Sabalenka je letos zmagala tri turnirje, med njimi tudi OP Avstralije, kar je njena prva lovorika na turnirjih za grand slam. Foto: Reuters Upala je, da bo Pepsi pomagala

Petindvajsetletna teniška igralka je sprva v smehu dejala, da gre za skrivnost, nato pa priznala, da je imela želodčne težave. "Če sem iskrena, sem imela težave z želodcem. Pepsi ali Cola ponavadi pomagata pri takšnih stvareh. Zato sem upala, da mi bo Pepsi pomagala, in mi tudi je," je uvodoma povedala prva igralka sveta, potem pa nekaj besed spregovorila nasprotnici.

"Proti Katie so vedno odlični dvoboji. Je izjemna igralka in vesela sem, da sem uspela zmagati ta dvoboj. Bil je zelo težak dvoboj. Poskušala sem ostati osredotočena in vrniti čim več žogic," je še povedala Sabalenka, ki se je s to zmago uvrstila v osmino finala tega turnirja. Njena nasprotnica v naslednjem krogu bo Italijanka Jasmine Paolini.

Preberite še:

Adrian Mannarino
Sportal Francoski veteran do četrte zvezdice, Italijan do izenačenja rekorda
Novak Đoković
Sportal Zaslužil je ogromno, zdaj bi rad pomagal še drugim
Alexander Zverev
Sportal V Pekingu sta znana prva dva polfinalista
Ne spreglejte