Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
12. 6. 2014,
7.04

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ernests Gulbis Ana Ivanović Marija Šarapova

Četrtek, 12. 6. 2014, 7.04

5 let, 6 mesecev

Zakockal ogromen zaslužek ter pomislil na Ano Ivanović in Marijo Šarapovo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ernests Gulbis je nekaj posebnega. Po dosežku kariere, preboju v polfinale OP Francije, je v Latviji zakockal zajeten del pariškega zaslužka, nato pa naglas razglabljal še o dveh teniških lepoticah.

Po izjemnih nastopih v Parizu, kjer je na poti do polfinalnega nastopa izločil tudi Rogerja Federerja in Tomaša Berdycha, se je latvijski športni junak odločil za drugačno vrsto zabave. Obiskal je domovino in z bratrancem prestopil prag kazina. Čeprav je nekaterim medijem, med njimi tudi italijanskemu časniku Gazzetta dello Sport, dejal, da je igral blackjack in zapravil celoten zaslužek z zadnjega turnirja (za uvrstitev v polfinale OP Francije je prejel 412.500 evrov!), pa je v nekaterih poznejših javnih nastopih omilil izgubo in pojasnil, da je šlo za nekoliko manjši znesek.

Petindvajsetletni sin bogatih staršev uživa pred televizijskimi kamerami, kar niti ne čudi, saj je njegova mati gledališka igralka. Tako je med pogovorom, ko so besede nanesle na zapravljen denar v kazinu, večkrat bruhnil v smeh in potarnal, da bo treba preliti veliko znoja, da se bo lahko še pravočasno privadil travnate podlage. Da se še lovi, je dokazal zgodnji izpad. V drugem krogu Queen's Cluba ga je s 7:6 in 7:5 izločil Francoz Kenny De Schepper, šele 66. igralec sveta.

Vprašanje je le: Ivanovićeva ali Šarapova?

Latvijec je znan po zabavah, strasti do iger na srečo in občasnem nešportnem življenju, ima pa tudi jezik, ki je oster kot britev. Rad se pošali, kar sta na svoji koži občutili eni izmed najbolj priljubljenih teniških igralk na svetu. Na vprašanje, kaj meni o tem, da je njegov stanovski kolega Andy Murray začel tesno sodelovati s trenerko Amelie Mauresmo, je Gulbis brez oklevanja odgovoril, da bi najraje videl, da bi ga trenirala Ana Ivanović oziroma Marija Šarapova. Odgovor je požel veliko simpatij, saj veljata Srbkinja in Rusinja za eni izmed najlepših igralk teniške karavane.

Beograjčanka se je prek Twitterja celo odzvala na šalo. "Treba se bo pregovarjati. To bo naporno tekmovanje, a sem vesela, da lahko sodelujem v izboru," je napisala Ivanovićeva in sproščeno misel podkrepila še z nasmeškom. Latvijec, ki je po novem deseti igralec sveta, je tako še enkrat poskrbel, da se je znašel na naslovnicah zaradi svoje šaljive narave. Zdaj se bo potrudil, da se bodo čim prej pod drobnogledom javnosti znašle tudi njegove teniške kakovosti. Tako kot so se prejšnji teden v Parizu …

Ne spreglejte