Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 8. 2015,
8.31

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

tenis Lucie Šafarova Petra Kvitova

Sobota, 29. 8. 2015, 8.31

8 let, 3 mesece

Za krono New Havna se bosta udarili Čehinji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zmagovalka teniškega turnirja WTA v ameriškem New Havnu z nagradnim skladom 754.163 dolarjev bo Čehinja. V finalu se bosta namreč udarili rojakinji, Lucie Šafarova in Petra Kvitova.

Druga nosilka turnirja Kvitova, ki bo skušala ubraniti lani osvojeno lovoriko, je v polfinalu premagala tretjo nosilko Danko Caroline Wozniacki, četrta nosilka Šafarova pa je bila boljša od nepostavljene Ukrajinke Lesje Curenko.

Dvakratna zmagovalka Wimbledona Kvitova, ki je imela v svoji karieri že status druge igralke na svetu, je na tem turnirju, generalki za odprto prvenstvo ZDA v New Yorku, ki se bo začelo v ponedeljek, dvakrat zmagala, prvič leta 2012. V New Havnu se je prebila v svoj že četrti zaporedni finale, v katerem se bo pomerila s finalistko pariškega grand slama.

Šafarova v New Havnu še ni slavila, na turnirju pa je nastopila s popotnico uvrstitve v finale Roland Garrosa med posameznicami, v katerem je nato izgubila proti Američanki Sereni Williams. Tako Kvitova kot Šafarova sta trenutno v prvi deseterici v razvrstitvi na svetovni ženski teniški jakostni lestvici WTA. Kvitova je peta igralka sveta, Šafarova pa šesta.

Veteran ali kvalifikant?

V finalu New Havna bosta za naslov zmagovalca teniška loparja prekrižala francoski kvalifikant Pierre-Hugues Herbert in Južnoafričan Kevin Anderson.

Status favorita v tem dvoboju bo imel bolje rangirani in starejši 29-letni Južnoafričan, 15. igralec sveta, ki je v karieri dobil že dva finalna dvoboja na turnirjih ATP, medtem ko bo 24-letni Herbert, ki na svetovni jakostni lestvici ATP zaseda 140. mesto, naskakoval svojo prvo lovoriko.

Anderson, ki je na turnirju nastopil s posebnim povabilom organizatorjev in je dobil status drugega nosilca, je v polfinalu v dveh nizih premagal nepostavljenega Tunizijca Maleka Jazirija. Tenisač iz Johannesburga si je zagotovil svoj deveti karierni finalni dvoboj, zadnji naslov je osvojil leta 2012, ko je bil najboljši na turnirju ATP v Delray Beachu. Anderson je svoj prvi naslov osvojil februarja 2011 na turnirju ATP v domačem Johannesburgu.

Herbert se je na turnir prebil skozi kvalifikacije, na poti do svojega prvega finala v posamični konkurenci na največjih turnirjih je izločil tudi Slovenca Aljaža Bedeneta, ki od letos tekmuje za Veliko Britanijo. V polfinalu je v treh nizih premagal 13. nosilca Američana Steva Johnsona. Herbert, mladinski prvak Wimbledona v dvojicah leta 2009, je dva naslova na turnirjih ATP doslej osvojil v konkurenci dvojic, v kateri se je letos prebil celo do finala OP Avstralije.

Ne spreglejte