Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
4. 7. 2019,
10.52

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98

Natisni članek

teniški globus Wimbledon Serena Williams Kaja Juvan

Četrtek, 4. 7. 2019, 10.52

4 leta, 3 mesece

Wimbledon, Kaja Juvan – Serena Williams

Za 18-letno Slovenko eden najpomembnejših dni v življenju #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98
Kaja Juvan | Kaja Juvan se bo v tretjem krogu udarila z veliko Sereno Williams. | Foto Gulliver/Getty Images

Kaja Juvan se bo v tretjem krogu udarila z veliko Sereno Williams.

Foto: Gulliver/Getty Images

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan se je v torek prebila v drugi krog teniškega turnirja v Wimbledonu. Tam jo čaka ena najboljših teniških igralk vseh časov Serena Williams. In kaj nam je naša igralka zaupala pred velikim dvobojem?

Kaja Juvan, Serena Williams
Sportal Serena po prigarani zmagi ni skoparila s pohvalami na račun Kaje Juvan

Lahko bi rekli, da Kajo Juvan zagotovo čaka eden od najpomembnejših dni v športni karieri. Mlada Ljubljančanka je že presegla pričakovanja, ko se je skozi kvalifikacije prebila do glavnega turnirja in s tem pokazala, da v prihodnosti lahko meri zelo visoko.

Polona Hercog
Sportal Polona Hercog po veliki zmagi: Sposobna sem še veliko več #video

Kaja Juvan igra na svojem drugem turnirju za grand slam. | Foto: Gulliver/Getty Images Kaja Juvan igra na svojem drugem turnirju za grand slam. Foto: Gulliver/Getty Images V prvem krogu je opravila z nekdanjo 35. igralko sveta

Šele 18-letna Kaja Juvan je v prvem krogu po treh nizih premagala Kristino Pliškovo, igralko, ki je bila na lestvici WTA  uvrščena že na 35. mesto. V drugem krogu najprestižnejšega teniškega turnirja ji bo nasproti stala veliko bolj uveljavljena igralka. Serena Williams ima v svoji vitrini že 23 lovorik s turnirjev za grand slam, samo v Wimbledonu pa je zmagala sedemkrat. Američanka je na sveti travi nazadnje slavila leta 2016. Za našo mlado igralko je to drugi nastop na turnirju velike četverice. Krstni nastop je doživela na OP Francije, kjer se je morala posloviti po prvem krogu.

Je to velika priložnost za Juvanovo?

Za igralki, ki ju loči neverjetnih 19 let, bo to šele prvi dvoboj. Verjetno Serena Williams za Kajo do danes sploh še ni slišala oziroma o njej ne ve prav veliko. Brez dvoma je velika favoritinja v tem dvoboju 37-letna Američanka, a je vse prej kot v zmagovalni formi. In ravno tukaj bi lahko trenutno najperspektivnejša slovenska igralka iskala svojo priložnost.

Williamsova, ki se je lani vrnila po rojstvu prve hčerke, še ni pokazala igre na najvišji ravni. V letošnjem letu se je najdlje prebila do četrtfinala na OP Avstralije, na preostalih turnirjih - letos jih je odigrala le šest - pa se je poslovila že prej.

Dejstvo je, da Serena Williams trenutno ni v pravi formi. Je to priložnost za Kajo Juvan? | Foto: Gulliver/Getty Images Dejstvo je, da Serena Williams trenutno ni v pravi formi. Je to priložnost za Kajo Juvan? Foto: Gulliver/Getty Images

Letošnja statistika Serene Williams:

OP Avstralije – četrtfinale (poraz proti Karolini Pliškovi)
Indian Wells – 2. krog (poraz proti Garbine Muguruza Blanco)
Miami – 2. krog (predaja)
Rim – 2. krog (predaja)
OP Francije – 3. krog (poraz proti Sofiji Kenin)

Katarina Srebotnik je leta 2008 Sereno Williams premagala na OP Francije. | Foto: Gulliver/Getty Images Katarina Srebotnik je leta 2008 Sereno Williams premagala na OP Francije. Foto: Gulliver/Getty Images

Ena Slovenka ji je že vzela skalp

Do zdaj sta se s Sereno Williams na turnirjih serije WTA pomerili dve Slovenki. Prva je imela to "čast" Tina Pisnik, ki je z njo igrala leta 2000 na OP ZDA in izgubila po dveh nizih. Večkrat ji je nasproti stala Katarina Srebotnik, ki zadnja leta igra samo še v igri dvojic.

Srebotnikova in Williamsova sta igrali štirikrat in Velenjčanka se lahko pohvali, da je vzela skalp eni najboljših igralk vseh časov. To se je zgodilo leta 2008 v Parizu na OP Francije, ko jo je premagala po dveh nizih (6:4, 6:4) in poskrbela za eno večjih zmag v zgodovini slovenskega tenisa.

V četrtek igra tudi Tamara Zidanšek, ki se bo v drugem krogu pomerila s Kitajko Qiang Wang, ki je trenutno na 15. mestu svetovne lestvice.

Preberite še:

 

Polona Hercog
Sportal Polono Hercog po odmevni zmagi čaka 15-letna senzacija
Ne spreglejte