Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 7. 2019,
19.25

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,61

1

Natisni članek

teniški globus Wimbledon Andreja Klepač Dalila Jakupović Kaja Juvan Tamara Zidanšek

Četrtek, 4. 7. 2019, 19.25

4 leta, 10 mesecev

Wimbledon (WTA), 4. dan

Serena po prigarani zmagi ni skoparila s pohvalami na račun Kaje Juvan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,61

1

Kaja Juvan, Serena Williams | Kaja Juvan je morala priznati premoč Sereni Williams. | Foto Getty Images

Kaja Juvan je morala priznati premoč Sereni Williams.

Foto: Getty Images

V ženskem delu Wimbledona je bilo danes zelo zanimivo. Med posameznicami je nastopila Kaja Juvan, ki je bila blizu senzacije proti Sereni Williams, eni najboljših teniških igralk vseh časov, a je na koncu izgubila z 1:2 v nizih. Tamara Zidanšek, ki je že končala nastope med posameznicami, je bila uspešna med ženskimi dvojicami. 

Rafal Nadal
Sportal Nadal izločil jezikavega Kyrgiosa, čustven konec kariere Ciprčana

Gledalci so na prvem igrišču spremljali pravo teniško poslastico, saj se je šele 18-letna Kaja Juvan odlično zoperstavila devetnajst let starejši Sereni Williams. 18-letna slovenska teniška igralka je prvi niz dobila v 27 minutah s 6:2. V nadaljevanju dvoboja je Williamsova zaigrala veliko bolje in drugi niz dobila s 6:2. V sedmi igri je Williamsova, ki v Wimbledonu še nikoli niz izpadla v prvih dveh krogih, naredila nov "break" in pozneje izid v nizih izenačila na 1:1. Drugi niz je trajal 31 minut.

Kaja Juvan se je odlično zoperstavila favorizirani Američanki. | Foto: Getty Images Kaja Juvan se je odlično zoperstavila favorizirani Američanki. Foto: Getty Images

V tretjem nizu je Williamsova, ki je proti igralkam izven prve stoterice doslej izgubila le trikrat, v peti igri dobila igro na servis Slovenke in prišla do odločilne prednosti. Za razliko od prvega niza je Američanka, ki lovi 24. naslov na grand slamih, s čimer bi izenačila rekord Margaret Court, v drugih dveh dvignila raven igre, Slovenka pa je delala vse več neizsiljenih napak. Posledično je izgubila še sedmo igro, ko je servirala, in čeprav je v osmi minuti slavila na servis Američanke in nato znižala na 4:5, pa je Williamsova na svoj servis dvoboj odločila v svoj prid.

"Kaja je igrala dobro, zelo dobro je vračala moje servise. Na splošno je igrala res dober tenis, sama pa sem slabo začela dvoboj. Toda ko se znajdem pod pritiskom, takrat dam iz sebe vse najboljše, rada imam to, sem velika borka. Vesela sem te zmage," je po koncu dvoboja dejala Williamsova.

Kaja Juvan
Sportal Za 18-letno Slovenko eden najpomembnejših dni v življenju #video

Zidanškova polovično uspešna

Tamara Zidanšek je imela v četrtek dvojni program. V posamični konkurenci je v drugem krogu igrala proti Kitajki Qiang Wang, 15. igralki svetovne lestvice. Zidanškova, ki prvič igra na glavnem turnirju Wimbledona, tokrat ni bila kos nalogi. Kitajka je bil premočna nasprotnica in je zmagala z izidom ter naši igralki predala le tri igre. Dvoboj se je končal z izidom 6:1, 6:2 in je trajal le 55 minut.

Je pa bila Zidanškova uspešna v igri ženskih dvojic. V prvem krogu je skupaj s Švedinjo Rebecco Peterson premagala romunsko navezo Mihaela Buzarnescu/Raluca Olaru s 6:3 in 7:6 (4).

Tamara Zidanšek je med posameznicami izpadla. | Foto: Gulliver/Getty Images Tamara Zidanšek je med posameznicami izpadla. Foto: Gulliver/Getty Images

Klepačeva in Jakupovičeva že končali nastope med dvojicami

Andreja Klepač je tokrat igrala skupaj s Čehinjo Lucijo Hradecko, ki sta bili postavljeni kot 11. nosilki turnirja. Tokrat sta bili od njiju boljši Grkinja Maria Sakkari in Avstralka Alja Tomljanovic. Dvoboj se je končal z izidom 6:3 in 6:2. Poslovila se je že tudi Dalila Jakupović, ki je združila moči z Američanko Kaitlyn Christian, v prvem krogu sta igrali proti Japonki Shuko Aoyama in Srbkinji Aleksandri Krunić in izgubili z izidom 7:6, 7:6.

Bartyjeva brez težav v tretji krog

Avstralska teniška igralka Ashleigh Barty se je brez težav uvrstila v tretji krog turnirja za grand slam v Wimbledonu. V drugem krogu turnirja z nagradnim skladom 42,47 milijona evrov je prva igralka sveta po dveh nizih s 6:1 in 6:3 premagala Belgijko Alison van Uytvanck. Zmagovalka odprtega prvenstva Francije zdaj napada še zmago v Wimbledonu, in če ji to uspe, bo postala šele osma športnica s tem podvigom. Triindvajsetletna Avstralka se bo v tretjem krogu pomerila z Britanko Harriet Dart.

V tretji krog so se prebile tudi četrta nosilka, Nizozemka Kiki bertens, šesta nosilka, Čehinja Petra Kvitova, in deveta nosilka, Američanka Sloane Stephens. Turnir pa je presenetljivo hitro končala branilka naslova Kerberjeva. Peto nosilko je izločila 95. igralka sveta, Američanka Lauren Davis, ki je slavila z 2:6, 6:2 in 6:1.

WTA

Ženske dvojice:

Polona Hercog
Sportal Polona Hercog po veliki zmagi: Sposobna sem še veliko več #video
Ne spreglejte