Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
1. 8. 2019,
11.05

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,64

1

Natisni članek

Pierre Paganini Mirka Federer Roger Federer

Četrtek, 1. 8. 2019, 11.05

4 leta, 8 mesecev

Roger Federer

Mirka ni edina, ki je pomembna v življenju Rogerja Federerja

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,64

1

Mirka Federer | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Teniški igralec Roger Federer je v enem izmed zadnjih intervjujev razkril, kateri so zanj najpomembnejši ljudje v njegovem življenju. Kot že večkrat do zdaj, je Švicar tudi tokrat izpostavil svojo boljšo polovico, ženo Mirko Federer. A vendarle ona ni edina, ki igra pomembno vlogo.

Roger Federer
Sportal Rogerju Federerju se to ni prvič zgodilo #video

Eden najboljših teniških igralcev vseh časov je poleg svoje žene izpostavil tudi kondicijskega trenerja Pierra Paganinija, ki zelo vpliva nanj.

Mirka Federer igra zelo pomembno vlogo v življenju Rogerja Federeja, a ni edina. | Foto: Guliverimage/Getty Images Mirka Federer igra zelo pomembno vlogo v življenju Rogerja Federeja, a ni edina. Foto: Guliverimage/Getty Images Mirka je bila vedno poleg

"Če moja družina in moje življenje ne bi bilo srečno, potem bi moj tenis nihal," je priznal 37-letni Švicar, ki je prepričan, da v nasprotnem primeru ne bi igral tako dobro. Baselčan za svoje uspehe zelo pogosto izpostavlja svojo ženo Mirko.

"Moja žena, ki sem jo srečal na olimpijskih igrah v Sydneyju, je zelo pomembna v mojem življenju. Vedno je bila zraven in zaradi nje sem še bolj konstanten," je razkril 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Federer se z njim o zasebnem življenju pogovarja odkrito

Eden tistih, ki Rogerja najbolje poznajo, je kondicijski trener Pierre Paganini. Ta Federerja spremlja že od leta 1994 oziroma od njegovega 13 leta. "Pierre je tudi moj psiholog, čeprav nimam svojega psihologa. Ko greva na tek, se verjetno 30 odstotkov časa pogovarjava, kaj bi še lahko spremenila in kje bi še lahko napredovali. Vpraša me, kako je življenje doma, in o tem se z njim pogovarjam odprto in iskreno. Pierre veliko ve o meni, več kot ostali ljudje, ki so prisotni v mojem življenju," je še povedal Baselčan.

"Roger išče popolno igro, ampak ne smemo pozabiti, da se je pripravljen tudi boriti." | Foto: Reuters "Roger išče popolno igro, ampak ne smemo pozabiti, da se je pripravljen tudi boriti." Foto: Reuters

Ni vse tako preprosto

Pierre Paganini o svojem varovancu govori z izbranimi besedami. Sam pravi, da če je pri Federerju kaj videti preprosto, to še ne pomeni, da je dejansko tako. "To pomeni, da Roger lahko naredi kaj izredno zahtevnega. Je veliko bolj kompleksen igralec kot ostali igralci in je veliko bolj ustvarjalen. Roger išče popolno igro, ampak ne smemo pozabiti, da se je pripravljen tudi boriti."

"Roger je pravzaprav umetnik, ki se zna boriti, medtem ko je Nadal borec, ki ve, kako je treba biti umetnik. To je podobno baletu. Ne vidimo njihovega vložka, ampak vemo, da zelo garajo, da lahko izražajo harmonijo," se je na svojevrsten način izrazil Paganini.

Roger Federer je v letošnji sezoni osvojil tri turnirske lovorike, a mu še ni uspelo zmagati na turnirju za grand slam. Še najbližje je bil v Wimbledonu, kjer sta z Novakom Đokovićem uprizorila pravi epski finale.

Novak Đoković
Sportal Novak Đoković, kot ga nismo vajeni: Vem, da se sliši noro #video
Ne spreglejte