Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
20. 11. 2017,
15.01

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

ATP Grigor Dimitrov Rafael Nadal Roger Federer

Ponedeljek, 20. 11. 2017, 15.01

6 let, 5 mesecev

Velika zahvala za največjo zmago v karieri gre tudi njej #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Grigor Dimitrov

V nedeljo se je s finalnim dvobojem na zaključnem masters turnirju končala letošnja teniška sezona. Zmagovalec je nekoliko nepričakovano postal Grigor Dimitrov, ki je po treh nizih premagal Davida Goffina.

Za Dimitrova je bila to četrta lovorika v letošnji sezoni, kar je največ do zdaj. S to zmago se je povzpel na tretje mesto svetovne lestvice. Ti rezultati so ga pred prihodnjo sezono še bolj podžgali. "Zdaj bom še bolj treniral. To je zelo dobra podlaga za prihodnjo sezono in čaka me izjemno pripravljalno obdobje. Vem, kaj moram delati, da bom še boljši."

Prvi po devetnajstih letih

Dimitrov je po devetnajstih letih postal prvi debitant, ki je zmagal na zaključnem turnirju. Pred tem je to leta 1998 uspelo Alexu Corretji, ki je takrat v finalu premagal Carlosa Moyo. Bolgaru se bo to poznalo tudi na bančnem računu. Potem ko je na turnirju dobil vseh pet dvobojev, mu bodo organizatorji na račun nakazali dva milijona in 549 tisoč dolarjev, prislužil pa si je tudi novih 1.500 točk na lestvici ATP.

Že pred dvobojem je vedel, da ne bo lahko. | Foto: Reuters Že pred dvobojem je vedel, da ne bo lahko. Foto: Reuters Vedel je, da bo nasprotnik poskušal nekaj novega

Grigor Dimitrov in David Goffin sta se prejšnji teden pomerila dvakrat. Prvi dvoboj je Bolgar dobil z izidom 6:2 in 6:0, v finalnem dvoboju pa je bilo  veliko bolj tesno. Odločala je predvsem telesna pripravljenost, Goffin je v tretjem nizu povsem "ugasnil".

"Tudi jaz sem bil kar utrujen. Moral sem igrati kar nekaj dvobojev z zahtevnimi nasprotniki. Mislim, da sem ves teden igral na visoki ravni. Vedel sem, da bo David poskušal nekaj novega. Igral je zelo agresivno, tako da mi ni pustil igrati svoje igre. Proti koncu dvoboja sem bil malo nervozen, kar je povsem normalno. Na koncu mi je uspelo in zelo sem vesel, da sem bil na koncu močan," je še povedal Dimitrov, ki si bo prihodnjih nekaj dni vzel prosto.

"S pravim pristopom, s pravimi ljudmi in s pravo podporo se stvari zgodijo." | Foto: "S pravim pristopom, s pravimi ljudmi in s pravo podporo se stvari zgodijo."

Okoli sebe ima ljudi, ki jim je mar zanj

Jasno je, da ima Dimitrov za seboj najboljšo sezono do zdaj. Že pred leti je veljal za enega najbolj talentiranih mladih igralcev, a ni vse potekalo po načrtih. Še sredi lanskega leta je bil na 40. mestu, kar je bilo najnižje v zadnjih treh letih. Spraševal se je, ali je sploh zmožen spraviti tri žogice v igrišče. Za njegov preporod je zaslužen trener Daniel Vallverdu, ki je pred tem sodeloval z Andyjem Murrayjem in Tomašem Berdychom.

"S pravim pristopom, s pravimi ljudmi in s pravo podporo se stvari zgodijo. Tisto obdobje mi je zelo pomagalo. Mislim, da sem to potreboval. V tistem trenutku sem dejansko ugotovil, kaj moram delati, kdo so pravi ljudje zame, tisti, ki resno računajo name in jim je mar zame. Veliko sem se naučil v tistem obdobju," je po dvoboju povedal Dimitrov, ki je svojo zadnjo zmago dojemal zelo čustveno.

"Želim se zahvaliti še eni osebi. To je moje dekle Nicole. Nekje se skriva. Tudi ona ima velike zasluge za zadnji teden. Bila je neverjetna." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Želim se zahvaliti še eni osebi. To je moje dekle Nicole. Nekje se skriva. Tudi ona ima velike zasluge za zadnji teden. Bila je neverjetna." Foto: Guliverimage/Getty Images

Velika zahvala je šla tudi njegovemu dekletu

Dimitrov je v svoji karieri dosegel osem turnirskih zmag. Kot sam pravi, lahko v prihodnjih letih še veliko doseže. "Mislim, da se imel že v preteklosti dobre rezultate, zdaj moram biti še bolj konstanten na takšnih turnirjih, ob tem pa dvigniti raven svoje igre. Dejstvo je, da je to izjemen uspeh zame, ampak mislim, da lahko še veliko dosežem. Želim si biti še boljši," je povedal 26-letni teniški igralec, katerega slog igre so pred časom primerjali z Rogerjem Federerjem.

Kot je povedal, so za njegove uspehe zaslužni ljudje v njegovi ekipi. Po dvoboju je omenil še eno osebo, ki mu veliko pomeni, in sicer 13 let starejše dekle Nicole Scherzinger, ki si zaradi drugih obveznosti ni ogledalo finala. "Želim se zahvaliti še eni osebi. To je moje dekle Nicole. Nekje se skriva. Tudi ona ima velike zasluge za zadnji teden. Bila je neverjetna," je dejal Grigor, ki je znan kot ljubljenec nežnejšega spola.

Ne spreglejte