Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 5. 2023,
18.47

Osveženo pred

11 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,71

4

Natisni članek

Novak Đoković Rafael Nadal Roger Federer

Ponedeljek, 8. 5. 2023, 18.47

11 mesecev, 3 tedne

Kaj je povedal Roger Federer?

"Velik udarec za tenis"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,71

4

Roger Federer | Roger Federer je lani končal svojo športno kariero. | Foto Reuters

Roger Federer je lani končal svojo športno kariero.

Foto: Reuters

Roger Federer, eden od najboljših igralcev vseh časov, meni, da bo velika škoda, če Rafael Nadal ne bo igral na letošnjem Roland Garrosu. Nekaj besed pa je namenil tudi Novaku Đokoviću, trenutno prvemu igralcu sveta.

Zadnje čase veliko poslušamo o poškodbah trenutno največjih akterjev svetovnega tenisa, Novaka Đokovića in Rafaela Nadala. Zadnjega zaradi poškodb že vse od januarja nismo videli na teniških igriščih. In vse glasnejše so govorice, da Španca, 14-kratnega zmagovalca Rolanda Garrosa, letos ne bo niti na pariškem pesku.

Đoković daleč od zmagovalne forme

Prav nič blesteče na zadnjih dveh turnirjih ni deloval niti Novak Đoković. Prvi igralec sveta se je v Monte Carlu poslovil v osmini finala, na domačem turnirju v Banjaluki pa je izgubil že v četrtfinalu. Srb ima nekaj težav s komolcem, zato je moral izpustiti turnir v Madridu, ga pa bomo v primerjavi z Nadalom videli na turnirju v Rimu.

Rafael Nadal je nazadnje igral januarja na OP Avstralije. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Rafael Nadal je nazadnje igral januarja na OP Avstralije. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Velik udarec za tenis

Na ves položaj se je odzval Roger Federer, legendarni teniški igralec, ki se je lani poslovil od profesionalnega tenisa. Tudi njega skrbi, kako bo videti turnir v Parizu, če tam ne bo včasih njegovega največjega nasprotnika in dobrega prijatelja Rafaela Nadala.

Švicar je bil ta konec tedna na dirki formule 1 v Miamiju in je spregovoril tudi o teniškem dogajanju. "Brutalno bo, če Nadala ne bo v Parizu. Velik udarec za tenis, če Rafe ne bo tam. Še vedno upam, da bo prišel. Videl sem, da je odpovedal turnir serije masters v Rimu, tako da mu želim vse najboljše," je uvodoma povedal 41-letni Federer in se nato dotaknil tudi Novaka Đokovića.

Novak Đoković je v zadnjem času v vse prej kot dobri formi. | Foto: Reuters Novak Đoković je v zadnjem času v vse prej kot dobri formi. Foto: Reuters Opaža, da prihaja veliko mladih fantov

"Očitno je, da Novak ni veliko igral. Upam, da bo močan in da se bo dobro počutil. Vidim pa, da prihaja veliko mladih fantov. Vse skupaj bom zelo pozorno spremljal," je še dejal še vedno eden od najbolje plačanih športnikov na svetu.

OP Francije bo trajal od 28. maja do 11. junija.

Preberite še:

Novak Đoković
Sportal Đoković ima pred Špancem le še pet točk prednosti
Rafael Nadal
Sportal Nadal odpovedal tudi nastop v Rimu
Roger Federer
Sportal Čeprav je upokojen, še vedno podira rekorde v zaslužkih
Jelena Đoković
Sportal Po strelski tragediji v Srbiji: Nočem, da so otroci talci resničnostnega šova
Ne spreglejte