Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
2. 7. 2014,
9.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nick Kyrgios Rafael Nadal Wimbledon

Sreda, 2. 7. 2014, 9.10

6 let, 6 mesecev

V zmago ni verjela le njegova mama

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nick Kyrgios, vzhajajoča zvezda moškega tenisa, je pri rosnih 19 letih doživel trenutek svoje športne kariere, potem ko je pod hladno prho poslal Rafaela Nadala.

Avstralec grških korenin je v štirih nizih premagal številko ena svetovnega tenisa Rafaela Nadala in poskrbel za prvovrstno senzacijo na najbolj prestižnem teniškem turnirju v Wimbledonu. 15-tisočglava množica je imela na osrednjem igrišču kaj videti. Oba akterja sta igrala na zelo visoki ravni, bilo pa je tudi nekaj izjemnih točk, ob katerih je gledalcem zastajal dih .

"To me je nekoliko razjezilo"

Edina, ki ni verjela v zmago najstnika nad prvim igralcem sveta, je bila, ne boste verjeli, njegova mama Norlaila. "To me je nekoliko razjezilo dan pred tekmo, ne vem, kaj je razmišljala. Seveda lahko pove, kar si misli," je sprva povedal Kyrgios, po letu 2005 prvi najstnik, ki je premagal prvega igralca sveta. Zanimivo, pred tem je to nazadnje uspelo Rafaelu Nadalu, ki je leta 2005 na OP Francije izločil Rogerja Federerja.

Če nekateri niso verjeli v njegov uspeh, pa je Nick zagotovo. Sprva sploh ni dojemal, kaj mu je uspelo. "Igral sem izjemen tenis, nekaj težav sem imel pri vračanju servisa, medtem ko je moj začetni udarec deloval odlično. Od samega začetka sem verjel v zmago," je takoj po dvoboju povedal Kyrgios, ki si bo to zmago za vedno zapomnil. "To je največja zmaga v moji karieri in nekaj, česar ne bom nikoli pozabil. Od zdaj naprej se bom lahko vsakega dvoboja lotil z bistveno večjo samozavestjo. Imeti takšno zmago v svojih rokah je nekaj res velikega," je dodal mladi Avstralec, ki je bil v svoji mladosti tudi zelo dober košarkar, pri 14 letih pa se je s pomočjo staršev odločil, da se bo posvetil samo tenisu.

Rafael Nadal: Nisem igral slabo

Španec, ki je v Wimbledonu slavil že dvakrat (2008, 2010), se je tokrat poslovil v osmini finala. Vsekakor je to boljši dosežek kot lani in predlani, ko se je moral od tekmovanja posloviti že po prvem oziroma drugem krogu.

"Veliko je odvisno od podlage. Če imate nasprotnika, ki se odloči, da bo močno serviral in vsakokrat udaril na vso moč, ste v težavah. Mislim, da nisem igral slabo, ampak takšna je igra na tej podlagi," je uvodoma povedal 28-letni Nadal, ki meni, da ni izkoristil vseh svojih priložnosti na igrišču.

"Mislim, da sem bil v drugem in tretjem nizu boljši kot on, vendar nisem znal izkoristiti vseh priložnosti, ki so se mi ponudile. V preostalih dveh nizih je bil boljši on. Nekatere stvari je opravil boljše kot jaz," je na koncu športno priznal poraz Rafa.

Ne spreglejte