Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 3. 2018,
8.08

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,21

3

Natisni članek

teniški globus WTA ATP Roger Federer Novak Đoković

Ponedeljek, 12. 3. 2018, 8.08

6 let, 1 mesec

Teniški globus, 12. marec

Povsem razglašeni Novak Đoković že odhaja domov #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,21

3

Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Na turnirju v Indian Wellsu v moški konkurenci potekajo dvoboji drugega kroga, kjer je po dolgem času na igrišče stopil Novak Đoković. Srb je hitro končal svoje nastope, saj ga je po treh nizih premagal Japonec Daniel Taro, 109. igralec sveta.

Novak Đoković je v Indian Wellsu zaigral prvič po operaciji komolca, a njegova igra je bila daleč od tiste prave. Beograjčan je bil na igrišču videti povsem izgubljen, tako da je Daniel Taro povsem zasluženo zmagal. Dvoboj se je končal z izidom 7:5 (5), 4:6, 6:1 in je trajal dve uri in pol.

V prvem nizu je imel srbski zvezdnik že vodstvo s 5:2 in kazalo je, da bo to igra mačke z mišjo in da se bo Đoković zlahka uvrstil v naslednji krog. Pri izidu 5:3 in po dobrih 30 minutah je imel Nole že žogico za niz. Japoncu se je vseeno uspelo izvleči iz težav in izenačiti na 5:5. Na koncu je bila odločilna podaljšana igra, kjer je več zbranosti pokazal Taro.

Tudi v drugem nizu je Đoković deloval izgubljeno, a vendarle mu je uspelo držati stik z nasprotnikom. Beograjčanu je v deseti igri uspel "break" in izenačil je na 1:1. V zadnjem, tretjem nizu smo pri Đokoviću videli razpad sistema, saj je dobil le eno igro (6:1). Za Daniela Tara je bila to največja zmaga v karieri.

Đoković: Vse skupaj je bilo zelo čudno

"Počutil sem se, kot da igram prvi dvoboj na turneji. Vse skupaj je bilo zelo čudno. Povsem sem izgubil ritem, pravzaprav sem izgubil vse," je po dvoboju povedal nekdanji prvi igralec sveta.

Roger Federer brez težav

Veliko uspešnejši je bil Roger Federer, ki je igral proti Fredericu Delbonisu. Njun dvoboj so namreč zaradi dežja prekinili. Prvi niz je s 6:3 dobil Federer, drugi niz, ki se je končal po podaljšani igri, 7:6 (6) pa je dobil tudi Švicar, ki se bo v naslednjem krogu pomeril s Srbom Filipom Krajanovićem.

Katarina Srebotnik | Foto: Getty Images Foto: Getty Images Po Klepačevi v četrtfinalu tudi Katarina Srebotnik

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je bila uspešna tudi v drugem krogu turnirja v Indian Wellsu. V paru z domačinko Vanio King je s 6:3 in 7:5 izločila šesti nosilki, Čehinjo Barboro Krejičkovo in Katerino Siniakovo. Že pred tem si je četrtfinale priigrala tudi Andreja Klepač, ki nastopa v paru s Španko Mario Martinez Sanchez.

Srebotnikova in Kingova se bosta v četrtfinalu pomerili z boljšima iz dvoboja med drugima nosilkama Hao-Ching Chan in Latisha Chan iz Tajpeja ter češko-tajpejsko navezo Barbora Štrycova - Su-Wei Hu.

Rezultati, ATP:

Rezultati, WTA:

 

Ne spreglejte