Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
11. 5. 2018,
12.29

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,99

Natisni članek

teniški globus Wimbledon

Petek, 11. 5. 2018, 12.29

5 let, 11 mesecev

V Wimbledonu bo zdaj vsak dobro razmislil, če bo želel predati dvoboj

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,99
Wimbledon, igralka | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Za letošnji wimbledonski teniški turnir so sprejeli novo pravilo. S tem želijo stopiti na prste tistim, ki so na igrišče stopili samo zaradi zaslužka. Zdaj bodo igralke in igralci močno razmislili, če bo kdo želel v prvem krogu turnirja predati dvoboj.

V preteklosti smo na turnirjih za grand slam večkrat videli, da so nekateri igralci v prvem krogu stopili na igrišče in nato kmalu predali dvoboj. Pred dvema letoma je bila zaradi takšnega dejanja na očeh tudi trenutno naša najboljša slovenska igralka Polona Hercog.  Ta je na OP ZDA po vsega 33 minutah igranja predala dvoboj, nad njeno potezo pa ni bila nič kaj navdušena hrvaška igralka Donna Vekić.

Organizatorji najprestižnejšega teniškega turnirja so se za to potezo odločili predvsem zato, ker smo lani na sveti travi v prvem krogu lahko videli kar sedem predaj. Zdaj bodo poskušali to rešiti z novim pravilom.

Igralec, ki bo predal dvoboj ali dvoboja ne bo odigral na profesionalni ravni, bo lahko denarno kaznovan. Na letošnjem uvodnem turnirju za grand slam – OP Avstralije – je nemški igralec Miša Zverev moral vrniti skoraj vso denarno nagrado, potem ko ni upošteval pravil Mednarodne teniške zveze (ITF).

Wimbledon | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Če bodo odstopili pravi čas, bodo dobilo polovico nagrade

V Wimbledonu pa bodo radodarni tudi do tistih, ki bodo odstopili pred glavnim žrebom, ki je na sporedu ob četrtkih. Ti bodo namreč dobili polovico nagrade, če bi igrali v prvem krogu. Drugo polovico bo dobil tako imenovani "lucky loser", ki bo nadomestil igralca, ki je odstopil s turnirja. Letos bodo igralci za nastop v prvem krogu Wimbledona dobili 53 tisoč dolarjev (44 tisoč evrov).

Turnir v Wimbledonu bo na sporedu od 2. do 15. julija. Med moškimi bo zmago branil Roger Federer, medtem ko bo med ženskami lovoriko branila Španka Garbine Muguruza.

Ne spreglejte