Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
3. 3. 2016,
15.39

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Davisov pokal Romunija Slovenija

Četrtek, 3. 3. 2016, 15.39

6 let, 7 mesecev

V Romuniji pričakujejo peklensko vzdušje, prvi na igrišče Blaž Rola

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovensko teniško reprezentanco v prvi evroafriški skupini čaka dvoboj proti Romuniji. Led bo prebil Blaž Rola, naši pa v dvorani pričakujejo peklensko vzdušje.

V petek se začne zares. Slovenska teniška reprezentanca se bo v Aradu v Romuniji merila z reprezentanco Romunije. Tekma bi bila za naše fante lahko zelo pomembna. V primeru zmage bi se v naslednjem krogu pomerila s teniško velesilo Španijo.

Naši so se v Romunijo odpravili že v nedeljo, tako da so se lahko dobro privadili na tamkajšnje pogoje. Slovenski kapetan Blaž Trupej je že pred dnevi napovedal, da nekaj več prednosti daje Romuniji. Vsekakor se obeta izenačen dvoboj, saj so igralci na svetovni lestvici precej izenačeni. Še največ težav s prilagajanjem na razmere v Romuniji je imel "Rolca", ki je pred tem igral turnir na pesku.

Grega Žemlja še ni stoodstoten

V posamičnih dvobojih bosta Slovenijo zastopala Blaž Rola in Grega Žemlja, v sobotnih dvojicah pa je Blaž Trupej na seznam uvrstil Tomislava Ternarja in Blaža Radinskega. Po besedah pomočnika kapetana Žige Janškovca ta postava ni dokončno odločena, saj kapetan lahko še uro pred dvobojem spremeni dvojico. Predvsem bo odvisno od rezultata po petkovih posamičnih dvobojih.

V kakšni formi sta Blaž Rola in Grega Žemlja? "Kar v redu igrata," nam je iz Romunije sporočil Janškovec in spregovoril še o svojem varovancu Gregi Žemlji, ki je pred kratkim prebolel virozo. Podlaga v dvorani Sporturilor je podobna dvorani v Kranju, kar je za naše igralce velik plus. "Grega se dobro počuti, vendar lahko rečem, da še ni stoodstoten. Računam na to, da bo Grega v teh pogojih kondicijsko zdržal dvoboje."

Janškovec v Romuniji pričakuje glasno navijanje. "Dvorana ni prevelika, mislim, da sprejme dobrih tisoč gledalcev. Že zdaj, ko smo imeli treninge, je prišlo kar nekaj ljudi. Mislim, da bodo imeli domači gledalci kar veliko podporo, ampak naši fantje so takšnih razmer vajeni."

Nekaj navijačev pa naj bi prišlo tudi iz Slovenije.

Ne spreglejte