Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 7. 2020,
20.27

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

1

Natisni članek

Simona Halep

Sobota, 25. 7. 2020, 20.27

3 leta, 9 mesecev

V Palermu prepričani, da bo lahko Halepova tam nastopila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

1

Simona Halep | Bo Simona Halep lahko nastopila v Italiji? | Foto Reuters

Bo Simona Halep lahko nastopila v Italiji?

Foto: Reuters

Organizatorji turnirja v Palermu, kjer se bo nadaljevala ženska teniška sezona, so prepričani, da bo lahko Romunka Simona Halep zaigrala na Siciliji. Težavo pa predstavlja uvrstitev Romunije in Bolgarije na seznam tistih držav, katere prebivalci morajo ob prihodu v Italijo v 14-dnevno karanteno, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Halepova, druga igralka sveta, je pred časom potrdila nastop v Palermu, kjer se bo nadaljevala teniška sezona serije WTA, ki je bila prekinjena v marcu. Toda v zadnjih dneh se je položaj v zvezi z novim koronavirusom v nekaterih državah poslabšal, kar je pripomoglo k novim ukrepom, ki so jih v Italiji sprejeli v petek.

Vseeno so organizatorji v Palermu prepričani, da bo Halepova lahko nastopila od 3. avgusta naprej s posebno izjemo italijanskih oblasti. "Čakamo na uradno potrditev pristojnih oblasti, ampak smo samozavestni, da bo lahko Halepova nastopila na turnirju," je na Twitterju zapisal Oliviero Palma, direktor turnirja.

Palma je prepričan, da ji po interpretaciji zadnjih ukrepov kot športnici, ki v Italijo prihaja na delo, ne bo treba v karanteno. Zato se že nekaj časa pogajajo z oblastmi, ki bi lahko dovolile nastop lanski zmagovalki Wimbledona.

V Palermu čakajo še na potrditev nastopa Čehinje Karoline Pliškove, sicer tretje igralke sveta. Organizatorji so sporočili, da se bodo testiranja na novi koronavirus začela v torek, teste pa bodo ponovili vsake štiri dni.

Medtem ko se bo ženska sezona tenisa na najvišji ravni nadaljevala 3. avgusta, je moška doživela spremembe.

Po odpovedanem turnirju v Washingtonu se bo sezona predvidoma nadaljevala 20. avgusta v New Yorku, kjer bo pred OP ZDA na sporedu prestavljeni masters iz Cincinnatija.

Ne spreglejte