Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 8. 2017,
22.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

tenis Portorož

Petek, 11. 8. 2017, 22.45

6 let, 6 mesecev

Slovenia Open Zavarovalnica Sava, Portorož

V finalu Portoroža Italijan Berrettini in Ukrajinec Stahovski

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Sergej Stahovski | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

V finalu turnirja Zavarovalnica Sava v Portorožu bosta igrala tretji nosilec Ukrajinec Sergej Stahovski in 21-letni Italijan Matteo Berrettini.

Stahovski je v polfinalu premagal predstavnika mladega vala igralcev, 18-letnega Grka Stefanosa Tsitsipasa s 4:6, 6:4 in 7:5, Berrettini pa je bil boljši od Aldina Šetkića iz BiH s 6:2, 6:4.

Stahovski, trenutno 115. z lestvice ATP, je nesporni favorit finala, saj gre za igralca, ki je bil 2010 že 31. na svetu, v 14-letni karieri profesionalnega tenisača pa je bil štirikrat tudi zmagovalec turnirjev ATP - Zagreb 2008, St. Peterburg 2009, 's-Hertogenbosch 2010 in New Haven 2010. Tri od teh so potekali na trdi podlagi, en pa na travi.

Ne glede na razplet finala bo Berrettini v ponedeljek na lestvici ATP dosegel najvišjo uvrstitev v karieri. | Foto: Vid Ponikvar Ne glede na razplet finala bo Berrettini v ponedeljek na lestvici ATP dosegel najvišjo uvrstitev v karieri. Foto: Vid Ponikvar

Na drugi strani mreže bo stal igralec, ki je doslej le enkrat v življenju igral na ATP touru - letos v Rimu - in se s povabilom organizatorja poslovil v prvem krogu. Je pa zato letos že osvojil turnir serije challenger, in sicer v domačem San Benedettu. Ne glede na razplet finala bo Berrettini v ponedeljek dosegel najvišjo uvrstitev v karieri - doslej 162. mesto.

V soboto bo v Portorožu samo finale med posamezniki - začetek ob 20. uri in prost vstop za prvih 800 obiskovalcev, saj je bil finale med dvojicami odigran že danes. Vlogo prvih nosilcev sta upravičila Hans Podlipnik Castillo iz Čila in Belorus Andrej Vasilevski, ki sta s 6:3, 7:6 (4) premagala Čeha Lukaša Rosola in Hrvata Franka Škugorja.

Ne spreglejte