Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
5. 6. 2015,
9.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ana Ivanović OP Francije

Petek, 5. 6. 2015, 9.44

8 let

Tudi v Wimbledonu jo bo spremljal Nemec

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ana Ivanović se je morala posloviti v polfinalu OP Francije. Kot je povedala po dvoboju, je bila za poraz kriva prevelika utrujenost.

Srbska teniška igralka je morala po tesnem polfinalnem dvoboju premoč priznati Čehinji Lucii Šafarovi. Dvoboj se je končal z izidom 7:5, 7:5. Ana je utrujenost začutila že na koncu prvega niza. "Bil je zelo težek dvoboj. Začela sem zelo dobro in igrala tako, kot sem si zamislila, vendar me je izdala utrujenost. Moja igra ni bila več tako agresivna, žogice so bile krajše in to je znala nasprotnica izkoristiti. Težko sem 'brala' njen servis. S tem sem imela pri njej vedno težave. Po drugi strani pa tudi moj servis ni najbolje deloval. Manjkalo mi je moči in eksplozivnosti," je sprva povedala sedma igralka sveta.

Ana meni, da ima še veliko rezerve

Srbska lepotica se je prvič po letu 2008 uvrstila v polfinale turnirja za grand slam. Kljub porazu Ana ni bila preveč razočarana. "Zadovoljna sem s tem, kar sem dosegla v zadnjih dveh tednih. Sploh če pogledamo, kakšno sezono sem imela pred začetkom turnirja. Ta rezultat mi ogromno pomeni. Dvignila sem svojo raven igre. Nadaljevati moram v tej smeri, saj imam še veliko rezerve. Po takem porazu je zmeraj prisotno razočaranje, ampak vem, da sem dala vse od sebe," je še povedala 27-letna Beograjčanka.

Zdaj jo čaka sezona na travi. Sprva se bo udeležila turnirja v Birminghamu, nato pa bo igrala še na sveti travi v Wimbledonu, kjer se je enkrat že prebila do polfinala. Tudi na teh dveh turnirjih jo bo spremljal nemški teniški strokovnjak Mats Merkel. "Skupaj bova sodelovala do konca sezone na travi, nato se bomo skupaj usedli in pogovorili."

Ivanovićeva je znana po tem, da je v svoji karieri zamenjala veliko trenerjev. Mats Merkel je že trinajsti po vrsti. Pred tem je sodelovala z Dejanom Petrovićem.

Ne spreglejte