Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
3. 7. 2016,
12.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Wimbledon tenis

Nedelja, 3. 7. 2016, 12.20

6 let, 7 mesecev

Šele četrtič v 139 letih: 22 tisoč vstopnic je bilo razprodanih v pičlih 27 minutah

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Wimbledon

Na teniškem turnirju v Wimbledonu bodo morali prvič po 12 letih in četrtič v 139-letni zgodovini igrati dvoboje na vmesno nedeljo ("Middle Sunday"). Razlog za to je samo en – dež.

London je znan po muhastem vremenu in tokrat jo je zagodel tudi organizatorjem Wimbledona, ki so se odločili, da se bodo dvoboji igrali tudi na "ljudsko nedeljo", kot so jo pozneje poimenovali. To se bo zgodilo prvič po letu 2004. Od ponedeljka do petka so morali namreč zaradi dežja kar desetkrat prekiniti dvoboje, zaradi česar so se znašli v velikem zaostanku.

V nedeljo se bo tako igralo dvanajst posamičnih dvobojev. V upanju, da bodo ves turnir spravili pod streho, so se med drugim odločili, da se bosta prvi in drugi krog moških dvojic igrala na dva, ne na tri dobljene nize, kot je v navadi. "Odločitev je bila precej lahka, saj je že petek in se igra šele drugi krog dvobojev," je v petek povedal Tim Henman, nekdanji vrhunski igralec, danes pa član organizacijskega odbora.

Od ponedeljka do petka so morali desetkrat prekiniti dvoboje. | Foto: Od ponedeljka do petka so morali desetkrat prekiniti dvoboje.

Zakaj "Middle Sunday"?

Vmesna nedelja ("Middle Sunday") je v Wimbledonu še ena velika posebnost. Takrat imajo namreč igralci prost dan. Razlog za to je v tem, da si trava na igriščih tisti dan lahko opomore, vzdrževalci igrišč pa imajo ves dan čas, da uredijo površino, popravijo linije igrišč itd. S prostim dnem se večinoma strinjajo tudi najboljši igralci.

Kljub temu so morali organizatorji v zgodovini Wimbledona štirikrat "prekršiti" to pravilo. V letih 1991, 1997, 2004 in 2016 jih je v to prisilil dež, ki je nekako zaščitni znak tega turnirja. Te dneve so poimenovali "ljudska nedelja". Na glavnih igriščih ne velja sedežni red. Vstopnice so veliko cenejše, tako da lahko na svoj račun pridejo ljubitelji tenisa z nekoliko tanjšimi denarnicami.

Tokrat jim ni bilo treba čakati vso noč, saj so vstopnice za nedeljo prodajali prek spleta. | Foto: Tokrat jim ni bilo treba čakati vso noč, saj so vstopnice za nedeljo prodajali prek spleta.

Ne jim bilo treba vso noč zunaj čakati za vstopnice

V preteklosti, ko se je igralo na vmesno nedeljo, so ljudje vso noč čakali, da so prišli do vstopnic. Organizatorji turnirja so letos sporočili, da bodo vstopnice na voljo že vnaprej prek spleta. Vsako gospodinjstvo je lahko kupilo največ dve vstopnici, organizatorji pa so razkrili, da je vseh 22 tisoč vstopnic pošlo v pičlih 27 minutah.

Ne spreglejte