Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
1. 11. 2015,
9.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Roger Federer Rafael Nadal Basel ATP

Nedelja, 1. 11. 2015, 9.21

8 let

Teniška poslastica, ki smo jo čakali skoraj dve leti

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pa smo ga vendarle dočakali. Po več kot 21 mesecih se bosta v finalu turnirja v Baslu pomerila dva največja rivala svetovnega tenisa Roger Federer in Rafael Nadal.

V nedeljo ob 14.30 si bodo teniški navdušenci lahko ogledali enega najbolj težko pričakovanih obračunov. Roger Federer in Rafael Nadal si bosta v Baslu na turnirjih ATP zrla iz oči v oči štiriintridesetič. Dvoboj bo še bolj zanimiv zato, ker bo potekal na domačih tleh švicarskega virtuoza Rogerja Federerja. Ena najboljših teniških igralcev vseh časov sta se nazadnje pomerila na OP Avstralije, ko je bil po treh nizih boljši Španec. Prvi dvoboj seže v leto 2004, ko je Nadal še kot golobradi mladenič v Miamiju presenetil Federerja. Medsebojni izid dvobojev je 23:10 v korist Majorčana.

"Če sem iskren, bi raje videl, da bi igral proti lažjemu nasprotniku"

Rafael Nadal letos nima najboljše sezone. Prav tako ni dobro začel turnirja v Baslu, kjer se je iz prvega kroga prebil skozi šivankino uho. Veliko težav je imel s privajanjem na podlago, a njegova igra se je iz kroga v krog izboljševala. V polfinalu je po nekaj več kot dveh urah premagal Francoza Richarda Gasqueta. Rafa je po polfinalnem dvoboju povedal, da ne bi bil razočaran, če bi moral v finalu igrati proti najtežjemu nasprotniku v športni karieri.

"Če sem iskren, bi raje videl, da bi igral proti lažjemu nasprotniku. Igram v času, ko sem igral z igralci, kot so Roger Federer, ki je osvojil največ turnirjev za grand slam kot kdorkoli, igral sem Novakom Đokovićem, ki je brez dvoma eden najboljših igralcev vseh časov, tukaj je še Anday Murray … Večkrat smo igrali eden proti drugemu in želeli premagati eden drugega. Z Rogerjem sva že nekajkrat igrala v Madridu, v nedeljo pa bova prvič igrala V Baslu. Navdušen sem nad tem," je polfinalnem dvoboju povedal Nadal. Na začetku dvoboja je Nadal v kolenu začutil bolečino, potem ko je stekel na skrajšano žogico. Kot pravi, ne gre za nič hujšega. "Malo sem se ustrašil. Nekaj nenavadnega sem začutil v kolenu, vendar sem pozneje še veliko tekel po igrišču in je bilo vse v redu. Upam, da bom jutri pripravljen," je še povedal kralj peska.

"Dobro vem, kako Nadal igra"

Roger Federer je v polfinalu pričakovano opravil z Američanom Jackom Sockom. Švicar je s to zmago dosegel že svoj 134. finale na turnirjih ATP. Po natanko 644 dneh se bo znova pomeril z Nadalom, ki mu je v karieri delal največ preglavic. Zadnjih pet dvobojev je dobil Španec, a Švicar misli, da tokrat ima pravo formulo za zmago.

"Dobro vem, kako Nadal igra. Očitno je, da moram ostati znotraj igrišča in biti sproščen, kot že vse zadnje leto. Prav tako se moram dobro braniti, dobro vračati servis in ostati miren. Ne želim se boriti sam proti sebi, tako kot sem se na OP Avstralije. Tam sem se odločal za tvegane poteze in sam sebi dal največ priložnosti za poraz. Začetek dvoboj bo ključnega pomena," je povedal Federer, ki je v Baslu slavil že šestkrat, nazadnje lani.

Tako kot Nadal pa se tudi on veseli tega dvoboja. "To je prvič, da se bova pomerila v Švici. Vzdušje v dvorani bo izjemno. To je sanjski finale za navijače kot tudi direktorja turnirja. Zelo sem vesel in res je lep občutek. Vsak začetek tedna si želim, da se bom na koncu tedna znova boril za lovoriko, in to na domačih tleh. Lepo je še enkrat živeti te sanje," je dodal 34-letni Federer.

Ne spreglejte