Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
31. 5. 2014,
10.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Katarina Srebotnik OP Francije Roland Garros

Sobota, 31. 5. 2014, 10.32

8 let

Srebotnikova dvakrat napredovala, lepa Ana vzela slovo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Parizu so se delile zadnje vstopnice za osmino finala. Favoritinja na papirju je čez noč postala Simona Halep, ki je brez težav napredovala. Srebotnikova uspešna v ženskih in mešanih dvojicah.

Že dolgo se na turnirju za grand slam ni pripetilo, da bi že do osmine finala izpadle tri najvišje postavljene igralke. Na letošnjem pariškem spektaklu, ki je poln presenečenj, bi lahko spoznali novo zmagovalko. Ali pa tudi ne, v žrebu je še nekaj igralk, ki so že osvojile pariški spektakel. Med njimi je bila tudi Ana Ivanović. Očarljiva Beograjčanka, v francoski prestolnici najboljša pred šestimi leti, takrat je v velikem finalu premagala Rusinjo Dinaro Safino, tokrat pa je obstala pred vrati osmine finala, izločila jo je Čehinja Lucie Šafarova.

Med 16 najboljših se je po hitrem postopku uvrstila Jankovićeva, ki je s 6:1 in 6:2 premagala Romunko Sorano Cirsteo. Na sporedu je bil tudi obračun igralk s srbskimi koreninami, ki zastopata barve druge države. To sta Nemka Andrea Petković (rojena v Tuzli, BiH) in Francozinja Kristina Mladenović (rojena v Franciji, hčerka srbskega rokometaša in bosanske odbojkarice), ki sta tako začinili "srbsko" soboto na OP Francije. Zmagala je Petkovićeva.

Na papirju se je čez noč v prvo favoritinjo prelevila Simona Halep. Romunka, ki je četrta igralka sveta, tudi danes ni imela večjih težav, z 2:0 v nizih je odpravila špansko izzivalko Mario Tereso Totto-Flor, ki je v konkurenci ženskih dvojic nastopala skupaj z Andrejo Klepač. Navezi po gladko osvojenem prvem nizu ni uspel preboj v nadaljevanje.

V Parizu se v dvojni vlogi predstavlja tudi Katarina Srebotnik. Izkušena Velenjčanka spada med favoritinje tako v ženskih kot tudi mešanih dvojicah, njeno ime pa se je že večkrat pojavilo na seznamu zmagovalcev OP Francije. Srebotnikova je v paru s Kveto Peschke uspešno prestala prvo oviro dneva, četrti nosilki sta bili s 7:6 in 6:4 boljši od gruzijsko-poljske naveze Oksana Kalašnikova - Katarzyna Piter. V osmini finala se bosta pomerili z estonsko-rusko dvojico Kaia Kanepi in Aleksandra Panova. Srebotnikova je napredovala tudi pri mešanih dvojicah.

Ne spreglejte