Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 11. 2019,
20.26

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Davisov pokal Srbija Novak Đokovič

Sreda, 20. 11. 2019, 20.26

4 leta, 5 mesecev

DAVISOV POKAL, ZAKLJUČNI TURNIR, MADRID

Srbi zanesljivo čez Japonce, Britanci težko čez Nizozemce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Srbska teniška reprezentanca je na svojem prvem dvoboju na zaključnem turnirju Davisovega pokala v Madridu zanesljivo premagala Japonsko s 3:0. Novak Đoković je ugnal Jošihita Nišioko s 6:1 in 6:2, Filip Krajinović je bil boljši od Juičija Sugita s 6:2 in 6:4, za tretjo srbsko zmago pa je poskrbela naveza Viktor Troicki/Janko Tipsarević. Ta je bila boljša od kombinacije Ben McLachlan/Jasutaka Učijama s 7:6 (5) in 7:6 (4).

Srbi, za mnoge prvi favoriti letošnjega prenovljenega finalnega turnirja v Davisovem pokalu, se bodo v četrtek za prvo mesto v skupini A pomerili s Francozi, ki so v torek ukanili Japonce z 2:1.

V današnjih popoldanskih in zgodnjih večernih urah sta bila na sporedu še dva dvoboja. Nemčija je po svoji uvodni zmagi v skupini C nad Argentino odločno zakorakala proti četrtfinalu. Na posamičnih dvobojih je bil Philipp Kohlschreiber boljši od Guida Pelle z 1:6, 6:3 in 6:4, medtem ko je Jan-Lennard Struff ukanil Diega Schwartzmana s 6:3 in 7:6 (8).

V igri dvojic sta bila Nemca Kevin Krawietz in Andreas Mies po maratonskem boju - prav vsi nizi so epilog dobili v podaljšani igri - boljša od argentinske naveze Maximo Gonzalez/Leonardo Mayer s 6:7 (4), 7:6 (2) in 7:6 (18).

Najbolj negotovo je na obračunu med Veliko Britanijo in Nizozemsko. Na današnjem prvem posamičnem dvoboju skupine F je Škot Andy Murray po hudem boju premagal Tallona Griekspoorja s 6:7 (7), 6:4 in 7:6 (5), izid v zmagah pa je izenačil Robin Haase po zmagoslavju nad Danom Evansom s 3:6, 7:6 (5) in 6:4.

V odločilnem dvoboju za zmago z 2:1 je bila britanska naveza Jamie Murray/Neal Skupski boljša od nizozemske kombinacije Wesley Koolhof/Jean-Julien Rojer s 6:4 in 7:6 (6).

V četrtfinalu še Španija in Avstralija

Reprezentanci Španije in Avstralije sta naslednji četrtfinalistki teniškega Davisovega pokala, ki po novem formatu poteka v Madridu. Španija je v skupini B po Rusiji premagala še močno oslabljeno branilko naslova Hrvaško, izid je bil 3:0, Avstralija pa si je mesto med najboljšimi osmimi zagotovila zmago z 2:1 proti Belgiji.

Prvi igralec sveta, Španec Rafael Nadal, je v Davisovem pokalu zabeležil še 26. zaporedno zmago, potem ko je bil s 6:4 in 6:3 boljši od Borne Goja, že pred tem je Alberto Bautista s 6:1 in 6:3 ugnal Nikolo Mektića. Nadal je nato skupaj Marcelom Granollesom sestavljal še dvojico, ki je bila s 6:4 in 6:3 boljša od Ivana Dodiga in Mate Pavića.

Tega pa nista storila Avstralca John Peers in Jordan Thompson, ki sta svoj obračun proti Belgijcema predala brez boja, a potem ko so si Avstralci že zagotovili zmago in napredovanje med najboljših osem. Nick Kyrgios je s 6:2 in 7:6 ugnal Steva Darcisa, Alex de Minaur pa s 6:0 in 7:6 Davida Goffina.

Avstralci se bodo v četrtfinalu pomerili s Kanado, ki si je napredovanje zagotovila že v torek. Zadnja tekma skupine med ZDA in Italija tako ni odločala o ničemer, Američani so jo dobili z 2:1, se je pa vpisala v zgodovino. Končala se je štiri minute čez četrto uro zjutraj, kar je drugi najbolj pozen konec v zgodovini profesionalnih teniških dvobojev.

V njem sta Sam Querry in Jack Sock premagala Simoneja Bollellija in Fabia Fogninija. Slednji je Italijanom zagotovil edino točko, ko je premagal Reillyja Opeko, Taylor Fritz pa je zatem izenačil z zmago nad Matteom Berrettinijem.

Novo je tudi, da po novem igralci nastopijo le še v dveh posamičnih dvobojih in enem obračunu dvojic, kjer igrajo na dva dobljena niza. Po starem formatu so igrali na tri dobljene nize, na sporedu pa so bili štirje posamični dvoboji in igra dvojic.

Preberite še:

Denis Shapovalov
Sportal Kanadčani prvi četrtfinalisti Davisovega pokala
Ne spreglejte