Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 11. 2019,
18.50

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Davisov pokal

Torek, 19. 11. 2019, 18.50

4 leta, 5 mesecev

Davisov pokal, zaključni turnir, Madrid

Kanadčani prvi četrtfinalisti Davisovega pokala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Denis Shapovalov | Francozi so z 2:1 ugnali Japonske. | Foto Gulliver/Getty Images

Francozi so z 2:1 ugnali Japonske.

Foto: Gulliver/Getty Images

Kanadski teniški igralci so po Italijanih premagali še Američane in postali prvi četrtfinalisti Davisovega pokala v Madridu. Dvoboj proti ZDA v skupini F je Kanada dobila z 2:1, potem ko je že pred začetkom predala dvoboj dvojic. V skupini B je Španija z 2:1 premagala Rusijo, v skupini D pa Avstralija s 3:0 Kolumbijo.

Vasek Pospisil in Denis Shapovalov sta Kanadi priborila zmagi v posamičnih dvobojih. Prvi je s 7:6 (5) in 7:6 (7) premagal Reillyja Opelko, drugi pa s 7:6 (6) in 6:3 Taylorja Fritza. Dvoboj dvojic je potem Kanada že pred začetkom tekme predala, zato je ZDA ta dvoboj dobila dvakrat s po 6:0.

Kanadčani so za uvod v turnir z 2:1 premagali Italijane in so si po dveh zmagah v skupinskem delu zagotovili napredovanje.

Španija boljša od Rusije

V skupini B je Rusiji zmago v prvem dvoboju prinesel Andrej Rubljev, ki je s 3:6, 6:3 in 7:6 (0) premagal Roberta Bautisto, izid v zmagah na 1:1 pa je izenačil prvi igralec sveta Rafael Nadal, ki je Karena Hačanova premagal s 6:3 in 7:6 (7). Španiji sta zmago v dvoboju z Rusijo v dvojicah zagotovila Marcel Granollers in Feliciano Lopez, ki sta s 6:4 in 7:6 (5) ugnala rusko navezo Hačanov/Rubljev.

Nick Kyrgios je s 6:4 in 6:4 premagal Alejandra Gonzaleza. | Foto: Gulliver/Getty Images Nick Kyrgios je s 6:4 in 6:4 premagal Alejandra Gonzaleza. Foto: Gulliver/Getty Images

Avstralci brez težav odpravili Kolumbijo

Avstralija s Kolumbijo ni imela težav in je dobila vse tri dvoboje. Nick Kyrgios je s 6:4 in 6:4 premagal Alejandra Gonzaleza, Alex de Minaur s 6:4 in 6:3 Daniela Elahija Galana, naveza John Peers/Jordan Thompson pa s 6:3, 3:6 in 7:6 (6) Juan-Sebastiana Cabala in Roberta Faraha.

Francija tenis | Foto: Reuters Foto: Reuters

Francozi imeli nekaj težav z Japonci

Teniške reprezentance Francije, Argentine in Kazahstana so prišle do uvodnih zmag na zaključnem turnirju Davisovega pokala v Madridu. Francozi so imeli nekaj težav z Japonci, a na koncu vseeno zmagali z 2:1, Argentinci so s 3:0 ugnali Čilence, Kazahstanci pa z 2:1 Nizozemce.

Yasutako Uchiyamajem, Yoshihito Nishioka pa je potem s 7:5 in 6:2 premagal Gaela Monfilsa in izenačil izid na 1:1 v zmagah.

V dvoboju dvojic sta prvi niz s 7:6 (4) dobila Japonca Ben McLachlan in Uchiyama, preostala dva pa 6:4 in 7:5 Nicolas Mahut in Pierre-Hugues Herbert, ki sta Franciji zagotovila zmago z 2:1 v zmagah. Japonsko v sredo čaka obračun s Srbi, za katere bo igral tudi drugi igralec sveta Novak Đoković.

Argentina je dvoboj proti Čilu dobila brez težav s 3:0 v zmagah. Posamični zmagi sta Argentincem priigrala Guido Pella, ki je s 6:4 in 6:3 premagal Nicolasa Jarryja, in Diego Schwartzman, ki je bil s 6:2 in 6:2 boljši od Cristiana Garina. Med dvojicami je argentinska naveza Maximo Gonzalez/Leonardo Mayer prišla do zmage s 6:3 in 7:5 proti čilski dvojici Jarry/Hans Podlipnik-Castillo. V skupini C igra še Nemčija, ki se bo v sredo pomerila z Argentino.

Argentina je suvereno opravila svojo nalogo. | Foto: Reuters Argentina je suvereno opravila svojo nalogo. Foto: Reuters

Kazahstan je v skupini E z 2:1 v zmagah premagal Nizozemsko. Najprej je prvi kazahstanski lopar Mihail Kukuškin s 6:2 in 6:2 premagal Botica Van De Zandschulpa, potem pa je izid v zmagah izenačil Robin Haase, ki je s 7:5, 3:6 in 7:6 (5) ugnal Aleksandra Bublika. Kazahstanu je zmago prinesla igra dvojic, ki sta jo s 6:4 in 7:6 (2) dobila Kukuškin in Bublik, ki sta bila uspešnejša od nizozemske naveze Haase/Jean-Julien Rojer. Nizozemsko v sredo čaka težko delo proti Veliki Britaniji.

Zanimivost letošnjega turnirja v Madridu je, da Davisov pokal prvič poteka po novem formatu. V prvem delu je 18 ekip razvrščenih v šest skupin, ki bodo dale četrtfinaliste. Od četrtfinala naprej bo tekmovanje potekalo na izpadanje, finale pa bo na sporedu v nedeljo. Pred tem je Davisov pokal potekal skozi vse leto na izpadanje.

Novo je tudi, da po novem igralci nastopijo le še v dveh posamičnih dvobojih in enem obračunu dvojic, kjer igrajo na dva dobljena niza. Po starem formatu so igrali na tri dobljene nize, na sporedu pa so bili štirje posamični dvoboji in igra dvojic.

Preberite še:

Karen Hačanov
Sportal Branilci naslova Hrvati poraženi, uspešni Rusi in Belgijci
Ne spreglejte