Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 3. 2014,
7.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Rafael Nadal

Torek, 11. 3. 2014, 7.35

8 let

Šok v Indian Wellsu: Slovo Rafaela Nadala in Marije Šarapove

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na turnirju serije masters se nadaljujejo dvoboji najboljših teniških igralcev na svetu. Tudi v noči na torek se je zgodilo veliko presenečenje.

Številka ena svetovnega tenisa Rafael Nadal je v tretjem krogu tekmovanja izgubil proti Aleksandru Dolgopolovu. Ukrajinec je bil od Nadala boljši po treh nizih, zadnji niz pa se je končal šele po podaljšani igri. Tako se je po Berdychu in Tsongaju od turnirja poslovil še Rafael Nadal, ki je lani v Indian Wellsu zmagal.

"Počutim se odlično, tako kot po vsaki zmagi. Premagal sem branilca naslova in številko ena svetovnega tenisa," je po zmagi povedal Dolgopolov, ki je trenutno 31. igralec na lestvici ATP.

Razlogov za veselje pa ni imel Rafael Nadal. "Že od začetka turnirja nisem našel pravih občutkov. Verjetno bo držalo, da sem igral proti nasprotnikoma, ki mi nista dovoljevala igrati svoje igre. Tako pač je," je razlagal Nadal, ki še zdaleč ni obupal.

"Konec koncev, če igraš na robu se takšne stvari dogajajo. Danes sem izgubil in čestitam nasprotniku. Mislim, da je bil danes boljši od mene. Takšno je življenje. Zdaj moram nadaljevati s treningom, da se bom kar najbolje pripravil na turnir v Miamiju."

Nadal in Dolgopolov sta igrala pred le nekaj tedni, ko se je Španec vračal po poškodbi hrbta, ki jo je staknil na OP Avstralije. Akterja sta se pomerila v finalu turnirja v Rio de Janeiru, kjer je bil boljši 27-letni Nadal. Omeniti velja, da sta takrat igrala na Nadalovi najljubši podlagi, pesku. Dolgopolov je vedel, da ima na trdi podlagi nekaj več možnosti. S svojo samozavestjo in briljantnim tenisom je tako dosegel svojo najpomembnejšo zmago v karieri in se zasluženo uvrstil v 4. krog tekmovanja.

Ostali favoriti za zmago so svojo nalogo dobro opravili. Roger Federer, zmagovalec OP Avstralije Stanislas Wawrinka in Škot Andy Murray so se prebili v osmino finala.

V ženski konkurenci pa je presenetljivo izpadla Rusinja Marija Šarapova. Branilko naslova je v 3. krogu ugnala kvalifikantka Camilla Giorgi iz Italije po dobrih dveh urah in pol igre. Na koncu je Rusinja izgubila s 3:6, 6:4, 5:7. Po pričakovanjih pa je napredovala Kitajka Li Na, zmagovalka odprtega prvenstva Avstralije, ki je s 6:3 in 6:4 premagala Čehinjo Karolino Pliskovo.

Izpadla tudi Marija Šarapova

V ženski konkurenci pa je presenetljivo izpadla Rusinja Marija Šarapova. Branilko naslova je v 3. krogu ugnala kvalifikantka Camilla Giorgi iz Italije po dobrih dveh urah in pol igre. Na koncu je Rusinja izgubila s 3:6, 6:4, 5:7. Po pričakovanjih pa je napredovala Kitajka Li Na, zmagovalka odprtega prvenstva Avstralije, ki je s 6:3 in 6:4 premagala Čehinjo Karolino Pliškovo.

Katarina Srebotnik je v dvojicah preskočila še eno oviro. S Kveto Peschke sta v dvoboju 2. kroga ugnali novozelandsko-hrvaško kombinacijo (obe igralki sta rojeni v Splitu).

Ne spreglejte