Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
22. 6. 2014,
9.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Rafael Nadal

Nedelja, 22. 6. 2014, 9.04

8 let

Slovo Španije od SP v nogometu Nadala ni pustilo ravnodušnega

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prvi igralec sveta Rafael Nadal je pred začetkom Wimbledona spregovoril tudi o španski reprezentanci, ki se je že poslovila s svetovnega prvenstva v nogometu.

Rafel Nadal se že nekaj časa mudi v Wimbledonu, kjer se pripravlja na najprestižnejši turnir v sezoni. Opravil pa je tudi že nekaj treningov na travnati podlagi. Španec je znan kot velik ljubitelj nogometa in slovo španske reprezentance od svetovnega prvenstva v Braziliji ga ni pustilo ravnodušnega.

"Moja motivacija v Wimbledonu je vedno na visoki ravni. A če bi me kdo vprašal, če sem dodatno motiviran, po tem, kar se je zgodilo na SP v Braziliji, bi odgovoril, da ne. Veste, takšen je šport in takšne stvari se dogajajo. Zagotovo to ni bilo zadnjič," je vidno razočaran razlagal Nadal, ki je letos še devetič dobil turnir v Parizu – OP Francije.

V Wimbledon sem prišel z manjšim bremenom

Toda turnir na "sveti travi" je nekaj povsem drugega. Majorčan je v Wimbledonu slavil že dvakrat, zadnjič pa je veliki pokal dvignil leta 2010. Letos je odigral turnir na travi v Halleju, kjer pa je doživel pravi polom, saj se je moral posloviti že v prvem krogu tekmovanja. "Wimbledon je najtežji in najnevarnejši turnir v sezoni. Travnata podlaga ti ne dopušča, da bi nadzoroval dvoboj. Še posebej nevaren je prvi krog," je povedal 28-letnik, ki je lani kovčke pospravil že po prvem krogu. Leto pred tem pa se je poslovil v 2. krogu.

"Na koncu turnirja si vsi zapomnijo le zmagovalca in ne poraženca. Dejstvo je, da sem zmagal OP Francije, in to me navdaja z optimizmom. V Wimbledon sem prišel z manjšim bremenom, in to je zelo pomembno. Zadnji dve leti se nisem ravno izkazal na tej podlagi, vendar vem, da lahko zaigram tako dobro kot v preteklosti. Le dobro se moram navaditi na podlago," je še za konec povedal Nadal, ki se bo v prvem krogu pomeril s Slovakom Martinom Kližanom.

Ne spreglejte