Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
18. 1. 2020,
11.39

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,54

Natisni članek

OP Avstralije Kaja Juvan WTA ATP teniški globus

Sobota, 18. 1. 2020, 11.39

4 leta, 3 mesece

Teniški globus, 18. januar

Slovenska najstnica se je uvrstila na glavni turnir OP Avstralije #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,54
Kaja Juvan | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Iz Melbourna prihajajo vesele novice. Na glavni turnir OP Avstralije se je uvrstila slovenska teniška igralka Kaja Juvan, potem ko je v tretjem krogu premagala Natalio Vikhlyantsevo (6:3, 6:3). Prva teniška igralka sveta Avstralka Ashleigh Barty in Rus Andrej Rubljev sta osvojila turnir v Adelaidu, Kazahstanka Jelena Ribakina je bila najboljša v Hobartu, Francoz Ugo Humbert pa v Aucklandu.

Kaja Juvan, ki velja za eno najbolj perspektivnih teniških igralk, je v tretjem krogu igrala proti šesti nosilki kvalifikacij in tudi proti njej pokazala dobro igro. Šele 19-letna Juvanova je dvoboj dobila z izidom 6:3, 6:3, za zmago pa je potrebovala eno uro in 25 minut. Njena nasprotnica v prvem krogu glavnega turnirja bo Dayana Yastremska iz Ukrajine. Devetnajstletnica je trenutno 24. igralka sveta in kaže dobro formo, saj se je uvrstila v finale turnirja v Aucklandu. Igralki do zdaj še nista imeli medsebojnega dvoboja.

Za Kajo bo to prvi nastop na glavnem turnirju OP Avstralije, skupno že tretji grand slam v njeni karieri. Ljubljančanka je lani že igrala na OP Francije in v znamenitem Wimbledonu.

 

Prvi niz poln preobratov

V prvem nizu smo videli veliko preobratov, saj sta si tekmeci skupno petkrat odvzeli servis. Bolje je začela naša igralka, ki je že v prvi igri Rusinji vzela servis, a je ta že v naslednji igri "udarila" nazaj in izenačila na 1:1. Znova je bilo pestro v peti in šesti igri. Sprva je Vikhlyantseva vzela servis Juvanovi in povedla s 3:2, a je k sreči po maratonski šesti igri Kaja izenačila. V prvem nizu je bila odločilna osma igra, ko je naša igralka nasprotnici znova vzela servis, povedla s 5:3, v naslednji igri pa "break" potrdila in povedla z 1:0 v nizih.

Kaja Juvan | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Izkoristila je tretjo zaključno žogico

Juvanova je drugi niz začela še bolje, saj je po uvodnih treh igrah povedla s 3:0. Padec v njeni igri je bil v četrti igri, ko ji je trenutno 112. igralka vzela servis in izid zmanjšala na 1:3. To naše igralke ni zmedlo. Ravno nasprotno, v deveti igri je servis nasprotnice izkoristila za tretjo zaključno žogico in se malo manj kot v uri in pol zasluženo veselila uvrstitve na glavni turnir.

Ashleigh Barty zmagala na turnirju pred OP Avstralije

Prva teniška igralka sveta Avstralka Ashleigh Barty je osvojila turnir v domačem Adelaidu (714.000 evrov nagradnega sklada) in prikazala dobro formo pred odprtim prvenstvom Avstralije, ki se bo začelo prihodnji teden. S 6:2 in 7:5 je v finalu ugnala Ukrajinko Dajano Jastremsko, ki je na 24. mestu svetovne lestvice.

Bartyjeva je osvojila deseti turnir WTA v karieri. Lani je zmagala na odprtem prvenstvu Francije, izpadla pa je v četrtfinalu domačega uvodnega turnirja za veliki slam. Na letošnjem se bo v prvem krogu pomerila s 120. igralko WTA Lesjo Curenko iz Ukrajine. Možna tekmica v drugem krogu pa bo Slovenka Polona Hercog, ki pa bo morala pred tem v prvem krogu premagati Švedinjo Rebecco Peterson.

Ženske kvalifikacije:

Moške kvalifikacije:

Drugi turnirji:

Kaja Juvan
Sportal Kaja Juvan le še korak do uresničitve velikega cilja
Ne spreglejte