Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 12. 2021,
17.10

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

pokal Fed Pokal Billie Jean King Andrej Kraševec

Sreda, 8. 12. 2021, 17.10

2 leti, 4 mesece

Pokal Billie Jean King

Slovenke se vračajo po dveh letih premora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Andrej Kraševec, WTA Portorož | Andrej Kraševec je ekipni duh v reprezentanci vzdrževal z občasnimi skupnimi pripravami. | Foto Vid Ponikvar

Andrej Kraševec je ekipni duh v reprezentanci vzdrževal z občasnimi skupnimi pripravami.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska ženska teniška reprezentanca bo v pokalu Billie Jean King, nekdanjem pokalu Fed, tudi prihodnje leto igrala v 1. evroafriški skupini, je sporočila Teniška zveze Slovenije. Prva preizkušnja po več kot dveh letih pavze zaradi pandemije jo čaka aprila 2022.

Aljaž Bedene
Sportal Slovenija dobila tekmeca v Davisovem pokalu

Slovenija se bo v skupinskem delu 1. evroafriške skupine potegovala za eno od štirih mest za evropske reprezentance, ki bodo napredovale v končnico za svetovno skupino novembra 2022. V njih bo zaigralo osemnajst ekip, devet poraženk kvalifikacij in devet zmagovalk regionalnih tekmovanj.

V primeru uspeha v novembrskem terminu 2022 izbranke selektorja Andreja Kraševca aprila 2023 čakajo kvalifikacije za svetovno skupino, prvo možnost ob vnovičnem uspehu za nastop v finalu dvanajstih najboljših ženskih reprezentanc na svet pa bi imela Slovenija novembra 2023.

Najboljša slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek bo lahko po daljšem času zastopala barve domovine. | Foto: Grega Valančič/Sportida Najboljša slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek bo lahko po daljšem času zastopala barve domovine. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Veseli me, da je Mednarodna teniška zveza končno objavila datume za tekmovanje v pokalu Billie Jean King. Vsi se še dobro spomnimo nastopov v Luksemburgu, ko smo bili res blizu zmagi proti Srbiji. Potem pa se je vse ustavilo. V času pandemiji so največji udarec doživela prav ekipna tekmovanja. Letos sploh nismo imeli tekem, tako da smo ekipni duh vzdrževali z občasnimi skupnimi pripravami. Predvsem med turnirjem serije WTA v Portorožu so naše igralke začutile, da je reprezentanca pomemben del njihove teniške kariere. Veseli me, da so naša dekleta v tem času napredovala in verjamem, da bomo uresničili svoje sanje in se v nekaj letih prebili med najboljše reprezentance sveta," je ob tem dejal selektor Kraševec.

Ne spreglejte