Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 2. 2024,
8.31

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04

Natisni članek

WTA ATP Carlos Alcaraz

Sreda, 21. 2. 2024, 8.31

2 meseca

Kako huda je Alcarazova poškodba?

Skrb vzbujajoči prizori, kdaj se bo lahko vrnil? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04
Carlos Alcaraz | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

"Vedel sem, da bo nemogoče nadaljevati brez bolečin," je po predaji na turnirju v Riu de Janeiru povedal Carlos Alcaraz, trenutno drugi igralec sveta.

Turnir v Riu de Janeiru se je za Carlosa Alcaraza končal precej klavrno, potem ko si je že v drugi točki dvoboja s Thiagom Monteirom grdo zvil gleženj in padel po tleh. Hitro se je videlo, da poškodba ni nedolžna, saj mu je gleženj kmalu močno zatekel.

Kmalu je spoznal, da ne bo mogel igrati

Špancu so med zdravniškim odmorom močno prelepil gleženj. Vrnil se je na igrišče in proti nasprotniku osvojil tri zaporedne točke ter celo odvzel servis. V drugi igri je bilo očitno, da bo težko nadaljeval v takšnem ritmu. Monteiro mu je odvzel servis, takrat pa je drugi igralec sveta spoznal, da ne bo šlo, in predal dvoboj.

Carlos Alcaraz je razočaran zapustil igrišče.

"Fizioterapevt mi je dejal, naj poskusim igrati nekaj iger in vidim, kakšni so občutki. Po nekaj točkah v prvi in drugi igri sem videl, da ni nič bolje. Čutil sem bolečino, nisem se mogel dobro gibati. Vedel sem, da ne bom mogel nadaljevati brez bolečin in da bo še huje, če bom nadaljeval tako zahteven in dolg dvoboj. Zato sem odločil, da dvoboj predam," je povedal nesrečni Španec, ki pa je dal takoj vedeti, da ni bilo krivo igrišče.

"Ni bilo problema z igriščem, poškodoval sem se pri spremembi smeri in to se zgodi na takšni podlagi," je dodal Španec, ki je po padcu počasi vstajal, odšepal na stol in si čez obraz položil brisačo, preden je do njega prišel trener.

Carlos Alcaraz še ne ve, kdaj se bo lahko vrnil. | Foto: Guliverimage Carlos Alcaraz še ne ve, kdaj se bo lahko vrnil. Foto: Guliverimage

Ne vedo še, kako hudo je

Lani se je Alcaraz na tem turnirju prebil do finala, zadnji turnir pa je igral v Buenos Airesu, ko je nekoliko presenetljivo izpadel v polfinalu. Dvajsetletni teniški igralec ima zdaj nekaj več kot dva tedna časa, če bo želel braniti zmago na turnirju v Indian Wellsu. Pred tem naj bi v Las Vegasu igral ekshibicijski dvoboj z Rafaelom Nadalom.

"Ne vem še, ali bom takrat lahko igral. Jutri imam test gležnja. Videli bomo, ali je kaj resnega. Fizioterapevt mi je rekel, da misli, da ni nič hujšega. Mislijo, da imam dovolj časa, da si opomorem, in da bom pripravljen za dvoboj (z Nadalom, op. p.). Ampak nikoli ne veš, bomo videli," je po dvoboju povedal Alcaraz.

Preberite še:

Iga Swiatek
Sportal Iga Swiatek povečala prednost, Kaja Juvan slovenska številka 1
Andy Roddick
Sportal Nikoli več se ni vrnil: razkril je, kaj mu je naredil ruski policist
Arina Sabalenka Donna Vekić
Sportal Hrvatica presenetila zmagovalko OP Avstralije #video
Ne spreglejte