Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 7. 2012,
10.05

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Wimbledon

Natisni članek

Torek, 24. 7. 2012, 10.05

8 let, 3 mesece

Skoraj vsa elita na olimpijsko obarvani "sveti travi"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Olimpijski teniški turnir bo, glede na to, da bo potekal na igriščih slovitega Wimbledona, eden izmed bolj zanimivih dogodkov na OI v Londonu. Tokrat s skoraj vsemi najboljšimi.

Teniškega turnirja na olimpijskih igrah dolga leta ni bilo. Poklicni športniki na največjem tekmovanju na svetu niso smeli nastopati, večina teniških igralk in igralcev, ki so igrali na turnejah WTA in ATP, pa so se s tenisom preživljali. Šele na olimpijskih igrah v Seulu leta 1988 so se prvič pojavili najboljši predstavniki belega športa. Odtlej je teniški turnir stalno na olimpijskem programu, kljub temu pa se včasih težko znebimo občutka, da najboljšim, še posebej v moški konkurenci, ne pomeni toliko kot nekateri največji turnirji na svetu, predvsem grand slami.

Morda sta dokaz za trditev, da olimpijski turnir najboljšim ne pomeni toliko kot nekateri drugi, najboljša igralca zadnjih 30 let Pete Sampras in Roger Federer, ki nikdar nista osvojila medalje na olimpijskih igrah v posamični konkurenci. Švicar je sicer vselej trdil, da so OI ena od njegovih prioritet, a v letih 2004 in 2008, ko je bil na turneji skoraj nepremagljiv, svoje trditve na igrah še zdaleč ni upravičil, je pa res, da je v Pekingu osvojil zlato medaljo v konkurenci dvojic. Američan je na OI nastopil le leta 1992 in izpadel že v tretjem krogu.

Izmed najboljših ne bo le Nadala

Ne glede na vse, olimpijski teniški turnir bo z Londonom zagotovo pridobil na veljavi, saj se bo odvijal na londonski "sveti travi", ki je sama po sebi dovol velik motiv za vsakega teniškega igralca. Poleg tega so se na turnir prijavili skoraj vsi najboljši. Najbolj bomo pogrešali branilca naslova Rafaela Nadala, ki je šele pred nekaj dnevi naznanil, da njegova kolena niso nared, da bi se kosal z najboljšimi.

Ne bo tudi Francoza Gaela Monfilsa, ki je zaradi poškodbe kolena izpustil že Roland Garros in Wimbledon, ter Američana Mardyja Fisha. Pri dekletih bosta manjkali dve igralki najboljše dvajseterice, Nemka Andrea Petkovic in Estonka Kaia Kanepi. A vse to so igralci, ki v boju za medalje niso imeli realnih možnosti.

Ne spreglejte