Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 11. 2012,
8.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

mediji Srbija reprezentanca škandal

Ponedeljek, 5. 11. 2012, 8.28

8 let

Škandal: srbske igralke besne na medije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Potem ko je srbska ženska teniška reprezentanca izgubila finale pokala Fed proti Čehinjam, so se igralke ekipno znesle nad novinarji.

Poraz je očitno reprezentantke težko prizadel, saj so na novinarski konferenci na čelu s selektorjem Dejanom Vranješem ostro okrcale poročanje srbskih medijev. Najbolj neposredna je bila mlada Aleksandra Krunić, ki je izjavila, da so se morale igralke v nekem trenutku poleg Češke boriti tudi proti svoji državi.

''Nekateri novinarji ne znajo izbrati pravega trenutka za nekatera vprašanja. Mnogi ljudje tega ne razumejo, saj nikoli niso bili športniki in pod takšnim pritiskom. Tudi jaz ne morem povsem razumeti Jelene Janković, ker nikoli nisem igrala na njeni ravni. Vedno damo vse od sebe za domovino, borile smo se proti Češki, vendar smo na žalost v določenih trenutkih začutile, da se borimo tudi proti svoji državi. Ne vem, kako bodo tolmačili to mojo izjavo, a nimam česa skrivati. Zelo rada imam Srbijo in sem vedno s srcem igrala za reprezentanco. Težko mi je, ker moram pri devetnajstih letih govoriti o tem,'' je bila brez dlake na jeziku Krunićeva.

Podobnega mnenja je bila tudi Ana Ivanović: ''Mislim, da zaslužimo malce večjo podporo medijev. Od sebe damo vse, a se mi zdi, da to ni vedno predstavljeno na takšen način. Me vam moramo pojasnjevati in ponavljati, kako se trudimo, saj se nam zdi, da vi tega ne razumete. To nas moti in boli, imamo vtis, da bi si zaslužile več razumevanja,'' je Ana ''vzgajala'' novinarje, vse igralke pa so se strinjale, da si želijo več medijskega prostora.

Novinarska konferenca je tako minila v diskusiji med igralkami in predstavniki sedme sile, ki so bili neprijetno presenečeni nad takšnim odzivom. Po konferenci se je sicer selektor Vranješ vrnil k novinarjem in se jim opravičil zaradi tona njegovih varovank ter napetost pripisal frustriranosti in jezi po porazu. Najbrž prepozno, saj škandal močno odmeva v srbskih medijih, ki takšnih opazk seveda niso mirno pogoltnili.

Ne spreglejte