Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
12. 8. 2017,
12.43

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,18

1

Natisni članek

Marija Šarapova Serena Williams

Sobota, 12. 8. 2017, 12.43

6 let, 6 mesecev

Šarapova razkriva: "Nikoli več ne bom izgubila proti tisti mali pras..."

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,18

1

Marija Šarapova | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Marija Šarapova je razkrila nekaj skrivnosti o dolgoletnih težavah s Sereno Williams. Dolgo je že znano, da se igralki nikoli nista najbolje razumeli, vse skupaj se je začelo že leta 2004 v Wimbledonu. Kljub temu Šarapova meni, da je zaradi Serene postala še boljša igralka.

Rusinja ima za seboj težko obdobje, potem ko je lani  zaradi jemanja nedovoljenih zdravil (meldonij), dobila 15-mesečeno prepoved igranja na turnirjih. V tem času se je lotila pisati svoje knjige spominov za naslovom Neustavljiva: Moje življenje do zdaj, ki bodo izšli 12. septembra, takoj po koncu OP ZDA.

Marija Šarapova je leta 2004 v finalu presentljivo premagala Sereno Williams. | Foto: Guliverimage/Getty Images Marija Šarapova je leta 2004 v finalu presentljivo premagala Sereno Williams. Foto: Guliverimage/Getty Images

"S Sereno bi morali biti prijateljici"

V enem izmed odlomkov Šarapova pripoveduje, ko se je pri 17 letih prvič srečala s Sereno Williams, potem ko jo je šokirala v finalu Wimbledona (2004). Danes 30-letna Šarapova trdi, da je po tistem porazu Američanko v garderobi slišala jokati, in meni, da je ta poraz Sereno še dodatno motiviral.

Kot so zapisali pri reviji People Magazine, je Šarapova  razkrila: "S Sereno bi morali biti prijateljici, ampak nisva, imava namreč isto strast do tenisa. Do neke mere sva delali druga proti drugi in mogoče je bilo to potrebno," je zapisala sibirska tigrica, ki ne izključuje možnosti, da bosta po končani karieri postali prijateljici.

Kot kaže, se je Serena takrat v slačilnici zlomila. | Foto: Guliverimage/Getty Images Kot kaže, se je Serena takrat v slačilnici zlomila. Foto: Guliverimage/Getty Images Slika v slačilnici je bila povsem drugačna

Šarapova je leta 2004 na sveti travi pripravila prvovrstno presenečenje, ko je kot mlada igralka premagala favorizirano Sereno Williams. "Ko je bilo konec dvoboja, me je Serena objela. Rekla je nekaj v smislu: 'Dobro si opravila' in se mi smejala, vendar se v sebi ni mogla smejati," se spominja Šarapova.

Slika v slačilnici je bila pozneje povsem drugačna. "Ko sem prišla v slačilnico, je Serena Williams jokala. Odšla sem ven, kolikor hitro sem lahko, vendar je vedela, da sem bila tam. Ljudje me velikokrat sprašujejo, zakaj imam vedno toliko težav premagati Sereno. Moj razmerje proti njej je dve zmagi in 19 porazov. Zame je odgovor ravno v tej slačilnici."

"Večinoma me sovraži zato, ker sem jo slišala jokati." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Večinoma me sovraži zato, ker sem jo slišala jokati." Foto: Guliverimage/Getty Images

Serena jo sovraži, ker jo je slišala jokati

Šarapova meni, da jo Serena sovraži predvsem zato, ker jo je leta 2004 drobno dekle proti vsem pričakovanjem premagalo v Wimbledonu. "Toda večinoma me sovraži zato, ker sem jo slišala jokati. Ne prav dolgo po turnirju, sem slišala, da je svojim prijateljem – ti so potem to povedali meni – dejala: "Nikoli več ne bom izgubila proti tisti mali pras..."

Danes 35-letna Američanka je po tistem porazu dobila še 17 turnirjev za grand slam, skupno jih ima 23, kar je največ v novejši zgodovini tenisa. Šarapova je v svoji karieri skupno zmagala na petih turnirjih za grand slam.

Ne spreglejte