Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 6. 2014,
11.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Marija Šarapova Eugenie Bouchard Simona Halep

Četrtek, 5. 6. 2014, 11.27

8 let

Šarapova in Halepova finalistki Roland Garrosa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rusinja Marija Šarapova in Romunka Simona Halep sta finalistki drugega teniškega grand slama v sezoni.

Marija Šarapova, zmagovalka Roland Garrosa leta 2012 in lanska finalistka, bo v finalu Roland Garrosa igrala tretje leto zapored. Dvajsetletna Bouchardova je igrala v drugem polfinalu grand slamov, saj je v njem igrala že letos v Melbournu.

"Nisem igrala najbolje, toda borila sem se in priplazila sem se do zmage," je po dvoboju razložila Šarapova, ki je prvi niz izgubila, vendar je to ni zmotilo. Igrala je bolje in bolje, na koncu dovolj za zmago. "Ko sem izgubila prvi niz, sem se bolje vračala, igrala sem bolj agresivno. Drugi niz je bil tesen. Veliko dela sem vložila v fizično pripravljenost, lahko igram tudi tri ure. Na to bom pripravljena, toda zanesljivo bom slavila," je menila Šarapova.

Rusinja ni pozabila na Bouchardovo, ki je prikazala dober tenis. Tega se zaveda tudi Kanadčanka, čeprav je bila razočarana. "Bila je težka bitka, to sem tudi pričakovala. Nisem igrala tako dobro, kot sem doslej. Ko si tako blizu, si zmeraj razočaran. Morala bi biti še bolj agresivna. Marija se bori za vsako točko. Če ne izkoristiš priložnosti, potem te tako dobra igralka premaga. Veliko sem se naučila," je povedala Bouchardova, ki bo na novi lestvici WTA napredovala na osmo mesto.

Halepova je z uspehom proti 28. nosilki Petkovićevi postala prva Romunka po 34 letih, ki bo igrala v finalu turnirja za grand slam. Zadnja Romunka v finalu je bila Virginia Ruzici, ki je leta 1978 osvojila Roland Garros, dve leti kasneje pa je v finalu Pariza izgubila proti Chris Evert.

"Počutim se izjemno. Izjemno bo igrati v finalu. Zmaga je bila čustvena, tudi zato, ker sem v prvem finalu grand slama. Andrea je odlična igralka, toda menim, da sem bila danes močnejša. Od sebe sem dala vse," je navdušeno po zmagi dejala Halepova in o naslednjem dvoboju dodala: "Sem zelo samozavestna, tu igram dobro. Naslednji dvoboj bo težek. Marija je šampionka. Toda morda se jih lahko maščujem za poraz v Madridu."

Nemki in Nizozemcu naslov med mešanimi pari

Nemka Anna-Lena Grönefeld in Nizozemec Jean-Julian Rojer sta v finalu mešanih dvojic premagala Nemko Julio Görges in Srba Nenada Zimonjića s 4:6, 6:2, 10:7. Zmagovalca sta na Roland Garrosu prvič zaigrala skupaj in poleg naslova skupaj zaslužila še 110.000 evrov iz nagradnega sklada. Osemintridesetletni Zimonjić je izpustil priložnost, da bi po letih 2006 in 2010 še tretjič osvojil pariški naslov med mešanimi pari; oba prejšnja naslova je osvojil skupaj z Velenjčanko Katarino Srebotnik. Zimonjić in Görgesova sta dobro začela, dobila uvodni niz, potem pa sta prevladovala Grönefeldova in 32-letni Rojer, ki je bil rojen na Nizozemskih Antilih.

Ne spreglejte