Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 11. 2021,
8.25

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

WTA Maria Sakkari

Torek, 16. 11. 2021, 8.25

2 leti, 5 mesecev

Guadalajara, finalni turnir WTA

Sakkarijeva presenetila Sabalenko za polfinale finala WTA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Maria Sakkari | Grška teniška igralka Maria Sakkari je na finalnem turnirju teniške WTA sezone v skupinskem delu premagala prvo nosilko Arino Sabalenko. | Foto Guliverimage

Grška teniška igralka Maria Sakkari je na finalnem turnirju teniške WTA sezone v skupinskem delu premagala prvo nosilko Arino Sabalenko.

Foto: Guliverimage

Grkinja Maria Sakkari je na finalnem turnirju teniške WTA sezone v mehiški Guadalajari v skupinskem delu premagala prvo nosilko Arino Sabalenko s 7:6 (1), 6:7 (6) in 6:3. S to zmago se je četrta nosilka prebila v polfinale, Belorusinja pa je izpadla.

V drugem dvoboju je Poljakinja Iga Swiatek, peta nosilka, ugnala Španko Paulo Badoso s 7:5 in 6:4, a si je slednja, osma nosilka, že po prejšnjih dveh zmagah zagotovila polfinale.

Sakarijeva je v svojem prvem finalu WTA dobila zadnjih pet iger v dvoboju s Sabalenko in jo izločila iz boja za končno zmago. Belorusinja je imela priložnost, da bi dobila že uvodni niz, servirala je za zmago pri 5:3, a se je Grkinja vrnila in po podaljšani igri povedla. Drugi niz se je prav tako odločal v podaljšani igri, pripadel je Sabalenki.

Ta je imela pred tem že priložnost, da bi izenačila na 1:1, a je zapravila žogici za zmago v nizu že pri izidih 5:4 in 6:5. Sabalenka je bila nato v tretjem nizu sama sebi najhujša tekmica, napravila je deset dvojnih napak pri servisu, skupaj jih je imela v dvoboju kar 19, ter zapravila tudi vodstvo s 3:1.

Paula Badosa je igrala na svoj štiriindvajseti rojstni dan, čestitko zanj si je pripravila že v prejšnjih dnevih, ko si je zagotovila polfinale. Dvoboj z Igo Swiatek je dokaj gladko izgubila, a se bo za finale pomerila z rojakinjo Garbine Muguruzo.

V drugem polfinalnem paru bosta igrali Estonka Anett Kontaveit, ki si je priborila prvo mesto v drugi skupini, in Badosa.

Preberite še:

Novak Đoković
Sportal Tudi Novak Đoković šokiran nad skrivnostnim izginotjem igralke
Ne spreglejte