Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
30. 8. 2015,
9.09

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Roger Federer OP ZDA

Nedelja, 30. 8. 2015, 9.09

7 let, 12 mesecev

Roger Federer: Nasprotnik ne sme misliti, da gre za nespoštovanje (video)

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Roger Federer na OP ZDA prihaja v izjemno dobri formi. Na turnirju v Cincinnatiju je prikazal zares dober tenis in s takšno igro je zagotovo eden glavnih kandidatov za osvojitev lovorike.

Zimzeleni Švicar je v Cincinnatiju igral kot v svojih najboljših časih. V polfinalu je najprej na kolena spravil Andyja Murrayja, v finalu pa je dal lekcijo še prvemu igralcu sveta Novaku Đokoviću. Na zadnji novinarski konferenci so ga vprašali, kaj se je spremenilo v njegovi igri, da igra tako vrhunski tenis. "Vse se začne pri servisu. Če dobro serviraš, potem lahko veliko narediš tudi pri vračanju servisa. V Cincinnatiju sem se odločil, da bom igral agresivno. Vesel sem, da mi je to uspelo, in videli bomo, ali mi bo to uspelo tudi v New Yorku. Podlaga je nekoliko drugačna, vendar so razmere takšne, da mi dovoljujejo igrati podobno. Tudi tukaj se žogica hitro odbija," je uvodoma povedal Baselčan.

Na začetku je vedno nekoliko nervoze

Glede na zadnje rezultate se od 34-letnega Švicarja veliko pričakuje. Je to za igralca, ki je v svoji karieri že petkrat osvojil OP ZDA, še dodaten pritisk? "Ne čutim nobenega dodatnega pritiska. Nič drugače se ne počutim kot v Wimbledonu ali na OP Francije, če dam lahko primer. Seveda je na začetku vedno nekoliko nervoze. Bolj je treba razmišljati o tem, da se dvoboji tukaj igrajo na tri dobljene nize. Igral sem dvoboje, ki ti dajo določene informacije, prav tako sem nekaj nizov odigral na treningu, vendar to ni enako kot na tekmi."

Nenavadno vračanja servisa bo uporabil tudi na OP ZDA

Pozneje je spregovoril tudi o svojem nenavadnem vračanju servisov, s katerim je presenetil marsikaterega nasprotnika. Nazadnje tudi prvega igralca sveta Novaka Đokovića, ko sta igrala v finalu Cincinnatija. "To je prišlo kar tako. Sprva sem poskusil na treningu, nato pa sem to uporabljal še v dvobojih. Moraš pa to narediti tako, da nasprotnik ne misli, da gre za nespoštovanje do njega. Mogoče bom spet poskusil. Odvisno od tega, proti komu bom igral in v katerem trenutku dvoboja se bom za to odločil," je še povedal Federer, ki je na OP ZDA nazadnje zmagal že davnega leta 2008. Je morda čas za 18. lovoriko na turnirjih za grand slam?

Ne spreglejte