Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
29. 7. 2019,
13.10

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,79

1

Natisni članek

Tudi to je šport Tudi to je šport Roger Federer

Ponedeljek, 29. 7. 2019, 13.10

4 leta, 9 mesecev

Tudi to je šport

Roger Federer bo moral plačati 6 milijonov več

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,79

1

Roger Federer | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Roger Federer, eden najboljših teniških igralcev, na leto plačuje dobrih 14 milijonov evrov davkov. Zaradi selitve v drug kraj pa bo moral zdaj plačevati skoraj šest milijonov evrov več.

Pred časom je na dan prišla novica, da se bo družina Federer selila na novo lokacijo. Njihov novi dom bo Rapperswil-Jona. Po mnenju poznavalcev naj bi Švicarja nova naložba stala med 35 in 45 milijonov evrov. Selitev je bila kar nekaj časa skrivnost, nato pa je novico potrdil župan mesta Martin Stöckling, ki je dejal, da so vedno veseli novih meščanov. Še toliko bolj, če je to družina enega najboljših teniških igralcev vseh časov.

Roger Federer
Sportal Rogerju Federerju se to ni prvič zgodilo #video

Roger Federer ima z ženo Mirko štiri otroke. | Foto: Gulliver/Getty Images Roger Federer ima z ženo Mirko štiri otroke. Foto: Gulliver/Getty Images Po novem bo moral plačati 20 milijonov evrov davka

Nekoliko manj "prijazni" pa bodo do Federerja v švicarskih davčnih ustanovah. V Wollerau, kjer je do zdaj živela družina Federer, je moral 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam na leto plačati dobrih 14 milijonov evrov davkov. V novem kraju pa bo ta znesek višji za skoraj šest milijonov evrov, a se mu glede na njegove zaslužke ne bi smelo poznati.

Roger Federer naj bi samo od Japoncev dobil devet milijonov evrov na leto. | Foto: Gulliver/Getty Images Roger Federer naj bi samo od Japoncev dobil devet milijonov evrov na leto. Foto: Gulliver/Getty Images

Samo od Japoncev dobi 9 milijonov na leto

Federer je v svoji karieri samo s turnirskimi nagradami zaslužil nekaj več kot 113 milijonov evrov, ogromne zneske pa mu nanesejo tudi sponzorske pogodbe. Lani se je veliko govorilo o njegovem novem opremljevalcu. To je postal japonski Uniqlo, ki naj bi mu na leto ponudil še enkrat več kot ameriška znamka Nike. Ta znesek naj bi bil 10 milijonov dolarjev (9 milijonov evrov) na leto.

Novak Đoković
Sportal Novak Đoković, kot ga nismo vajeni: Vem, da se sliši noro #video

Letos še brez zmage na turnirju za grand slam Roger Federer je letos v Wimbledonu doživel enega najtežjih porazov v karieri. | Foto: Gulliver/Getty Images Roger Federer je letos v Wimbledonu doživel enega najtežjih porazov v karieri. Foto: Gulliver/Getty Images

Roger Federer, ki trenutno z družino z avtodomom dopustuje v Švici, je samo letos s turnirskimi nagradami zaslužil nekaj več kot pet milijonov evrov. Letos je osvojil tri turnirske lovorike, a mu ni uspelo zmagati na turnirju za grand slam. Še najbližje je bil v Wimbledonu, kjer sta z Novakom Đokovićem uprizorila pravi epski finale.

 

Ne spreglejte