Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
5. 9. 2015,
10.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Fabio Fognini Rafael Nadal OP ZDA

Sobota, 5. 9. 2015, 10.20

8 let

Razočarani Nadal: To ni bil dvoboj, na katerem sem izgubil

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V noči na soboto sta za pravo teniško poslastico poskrbela Rafael Nadal in Fabio Fognini. Na koncu se je zmage veselil Italijan, ki je med dvobojem veliko tvegal.

Sprva je kazalo, da bo Rafael Nadal zlahka zmagal, saj je vodil že z 2:0 v nizih, v tretjem nizu pa je imel celo že break prednosti (3:1). Takrat se je Fogeniniju "utrgalo", saj je žogice pošiljal v vse kote igrišča, Nadal pa je vse bolj izgubljal svoj ubijalski pogled. Še posebej napeto je bilo v zadnjem, petem nizu, ko smo lahko videli kar sedem breakov. Na koncu je več zbranosti pokazal Fabio, ki je tako še tretjič v sezoni premagal Španca (3:6, 4:6, 6:4, 6:3, 6:4). To je bil za Nadala prvi poraz na turnirjih za grand slam, potem ko je že vodil z 2:0 v nizih.

"Če želiš igrati proti igralcu, kot je on, moraš poskusiti nekaj drugačnega. Moraš tvegati, to je edina stvar. Verjetno sem naredil veliko neizsiljenih napak, vendar to ni pomembno. To moraš delati proti vrhunskemu igralcu, ki veliko teče na osnovni črti," je povedal 32. igralec sveta, ki se je do zdaj na OP ZDA najdlje uvrstil v tretji krog. V naslednjem krogu Fogninija ga čaka Španec Feliciano Lopez.

To ni bil dvoboj, na katerem sem izgubil

Rafael Nadal je bil po dvoboju zelo razočaran, saj se je zavedal, da je iz rok izpustil visoko vodstvo. 14-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam letos nikakor ne najde prave forme, potem ko se je lani ubadal s številnimi poškodbami. 29-letni Majorčan je na koncu kljub vsemu športno priznal poraz. "Igral je odlično. To ni bil dvoboj, na katerem sem izgubil, ampak je bil dvoboj, na katerem je zmagal nasprotnik, čeprav sem imel svoje priložnosti. Igral je bolje in zato sem nezadovoljen, vendar to so dejstva," je takoj po porazu povedal Nadal, ki je na igrišču znova pokazal veliko borbenost.

"Boril sem se do zadnje točke in tudi moj pristop je bil dober, vendar to ni bilo dovolj za zmago. Letos sem že izgubil na nekaj podobnih dvobojih … Občinstvo je bilo izjemno. Res je poseben občutek, ko igraš ob takšni podpori občinstva," je dodal dvakratni zmagovalec OP ZDA.

Ne spreglejte