Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
1. 9. 2015,
11.24

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Rafael Nadal OP ZDA

Torek, 1. 9. 2015, 11.24

7 let, 11 mesecev

Rafael Nadal: Vprašanje je, ali so mladi igralci dovolj dobri

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Rafael Nadal je na OP ZDA opravil svojo nalogo, potem ko je premagal mladega Hrvata Borno Čorića. Španca je motila predvsem visoka vlaga v zraku.

Rafael Nadal je imel kar težko delo, da je strl odpor mladega Hrvata, ki velja za enega največjih talentov v teniški karavani. Dvoboj se je končal po štirih nizih, igralca pa sta na igrišču preživela nekaj manj kot tri ure. Po prvih dveh nizih je Nadalu kazalo zelo dobro, vendar je v nadaljevanju nekoliko popustil. "Mislim, da sem igral zelo dobro. Sploh v prvem in drugem nizu je bil moj tenis na visoki ravni. V nadaljevanju sem postal nekoliko utrujen. Imel sem težave. Veliko sem se potil in zaradi tega se nisem počutil dovolj močnega. Imel sem nekaj težav s trebuhom, vendar sem si v četrtem nizu opomogel in znova zaigral agresivno. Pomembno je, da sem dosegel zmago," je po dvoboju povedal Majorčan, ki je že dvakrat slavil v New Yorku, nazadnje pred dvema letoma.

"Vprašanje je, ali so mladi igralci dovolj dobri"

Rafa je zadnji igralec, ki je kot najstnik zmagal na turnirju za grand slam. Španec je prvič slavil leta 2005 na OP Francije, ko je bil star 18 let. Od takrat ni to uspelo nikomur več. Na novinarski konferenci so ga vprašali, ali v prihodnosti vidi igralca, ki bi lahko osvojil turnir velike četverice, ali je vse skupaj v današnjem tenisu pretežko.

"Ni pretežko. Meni je uspelo, Hewittu je uspelo. Ne gre za to, da se je tenis spremenil in da je pretežko. Vprašanje je, ali so igralci nove generacije dovolj dobri in ali so psihološko pripravljeni na to. Čorić je trenutno 33. igralec na svetu, star pa je šele osemnajst let. Prepričan sem, da se bo zelo kmalu povzpel po lestvici. Torej ne gre za to, da je postalo pretežko ali da se je tenis spremenil. Vprašanje je, ali so mladi igralci dovolj dobri. To je moje mnenje," je še povedal kralj peska, ki je v svoji karieri osvojil 14 turnirjev za grand slam.

Ne spreglejte