Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
30. 8. 2015,
8.57

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Rafael Nadal OP ZDA

Nedelja, 30. 8. 2015, 8.57

7 let, 12 mesecev

Rafael Nadal: Res ne vem, od kod prihajajo takšne zgodbe

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Rafael Nadal je zanikal govorice, da na dobrodelni tekmi ni hotel igrati v paru z Avstralcem Nickom Kyrgiosom. Španec še pravi, da je njegova raven tenisa že na zelo visoki ravni.

Rafael Nadal je na zadnji tiskovni konferenci zavrnil vsa namigovanja, da pred kratkim ni želel igrati v paru z Nickom Kyrgiosom, ki je pred tedni s svojim nepremišljenim dejanjem dvignil precej prahu in bil tarča kritik tako medijev kot tudi najboljših teniških igralcev.

"Ves čas je bilo načrtovano, da bom na dobrodelni tekmi igral posamezni dvoboj z Lleytonom Hewittom. Nihče me ni prosil, naj igram v paru z Nickom Kyrgiosom. Takšen načrt je bil že od OP Francije, zato res ne vem, od kod prihajajo takšne zgodbe. Mislim, da je zdaj vse jasno," je nejevoljno razlagal 14-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

V uvodnem dvoboju ga čaka neugodni Hrvat

Nadala v prvem krogu OP ZDA čaka vse prej kot lahko delo. Nasproti mu bo stal veliki hrvaški talent Borna Čorić (35. mesto na lestvici ATP), ki se počasi prebija med najboljše igralce na turneji. Še bolj zanimiv je podatek, da medsebojni izid govori v prid mladega Hrvata, ki ga je lani premagal na turnirju v Baslu. "Borna Čorić je zelo dober igralec in zelo težek nasprotnik. V zadnjem času sem igral dobro in glede na to, kako sem treniral, sem samozavesten. Bomo videli, kaj se bo dogajalo na igrišču. Dvoboja v Baslu se ne spominjam prav dobro. Takrat so bili zame težki trenutki, saj sem vedel, da bom moral na operacijo slepiča. Mislim, da takrat nikakor nisem igral dobro. Upam, da bo tokrat drugače," je povedal Nadal, ki je v New Yorku slavil že dvakrat (2010, 2013).

"Seveda, da me Novak spoštuje"

Prvi igralec sveta Novak Đoković je pred tem povedal, da še vedno misli, da je Nadal eden izmed tistih, ki lahko osvojijo zadnji grand slam sezone. Španec in Srb bi se lahko srečala že v četrtfinalu. "Seveda, da me Novak spoštuje, prav tako tudi jaz njega zelo spoštujem. Jasno je, da nisem 200. igralec na lestvici in da sem še vedno lahko zelo nevaren nasprotnik (smeh). Z Novakom se lahko srečava v četrtfinalu in oba bova morala zelo trdo garati, da bova prišla do tja."

Rafa v zadnji sezoni nikakor ne najde prave forme, vendar se zaveda, da se bo enkrat vrnil na stara pota. Majorčan je imel lani kar precej težav s poškodbami, zaradi tega je izpustil dobršen del sezone. "Najpomembneje je, da začnem igrati svoj najboljši tenis, in prepričan sem, da se bo to zgodilo. Mogoče ne to leto, morda prihodnje leto, kdo ve. Zame je velik izziv, da se vrnem tja, kjer sem nekdaj že bil. Dobro treniram in moja raven tenisa je že zelo blizu moji najboljši igri. Edino, kar še manjka, je dober rezultat, vendar moram biti potrpežljiv," je še povedal kralj peska.

Ne spreglejte